Blckbx

blckbx today: Overheid stuurt Big Tech aan | Kabinet gooit RIVM voor de bus | Valt de euro?

Woensdag 2 november 2022
– In nieuwe WOB-stukken is te lezen dat onze overheid een directe lijn heeft met onder andere Google, Facebook en Twitter. Zij gaven opdracht om bepaalde kanalen te laten verwijderen of minder zichtbaar te maken. David Boerstra analyseerde de stukken en trof aan dat de NOS, RTL nieuws en NU.nl “steunpilaren” worden genoemd. Hiermee rijst de vraag hoe onafhankelijk de mainstream nieuwsbronnen nog zijn.

– Gisteren moest minister Christianne van der Wal door het stof, omdat berekeningen van het RIVM wederom niet bleken te kloppen. Deze keer ten aanzien van de “zogenaamde” piek-belasters. Als klap op de vuurpijl zei landbouwminister Adema dat de 2030 doelstellingen niet heilig zijn en daarmee staat het stikstofbeleid opnieuw op losse schroeven.

– “Wat als de euro valt?”. Deze vraag leeft intussen in de Tweede Kamer maar ook bij bedrijfseconoom Paul Buitink, die onlangs een evenement organiseerde waarbij deze vraag ter sprake kwam. Hij staat aan tafel en geeft antwoord op de vraag of de introductie van de digitale euro noodzakelijk is om de euro te redden? En zo ja, is de digitale euro wel geld?

Desk: redacteur David Boerstra, jurist Sietske Bergsma en bedrijfseconoom Paul Buitink
Presentatie: Anne Willemsen

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 775 times, 1 visits today)