Blckbx

‘Cancel culture moet stoppen’ – Karin Bloemen op bijeenkomst Vrouwen voor Vrijheid

‘Terug naar de basis’ was afgelopen zaterdag het thema van een Vrouwen voor Vrijheid-bijeenkomst. Een community die sinds 2020 bouwt aan een samenleving waarin keuzevrijheid, transparantie en gezondheid vanzelfsprekend zijn. Terug naar de basisrechten van keuzevrijheid, terug naar de basis van vrijheid van meningsuiting en terug naar het besef van het belang van contant geld. Verslaggever Erwin Taams was erbij en maakte een reportage.

Met diverse sprekers werd teruggeblikt op het coronabeleid, maar er werd vooral vooruitgekeken. Er was een aantal bekenden, die zich op een regenachtig Museumplein voor het eerst durfden uit te spreken tegen de polarisatie en de cancel culture.

Zo bracht zanger Stef Bos met veel energie, wijsheid, humor en prachtige liedteksten een ode aan het stellen van vragen, en aan het nemen van eigen verantwoordelijkheid door zélf de verandering te zijn. Blijf geloven in een goede afloop, was zijn boodschap. Iemand moet het doen!

Cabaretière Karin Bloemen greep de gelegenheid aan om zich uit te spreken tegen de cancel culture, want ‘dat kan echt niet’. Ongeremd spreekt ze over haar eigen ervaring met het opgroeien in angst en welke gevolgen dat voor haar had tijdens de coronajaren.

Arno Wellens legde uit dat corona weliswaar de wereld uit lijkt te zijn, maar het coronafonds nog springlevend is. Psychiater Bram Bakker en internist Sabine Pinedo stonden stil bij het systeemfalen van de zorg en de gevolgen van het gebrek aan persoonlijke aandacht. Ook was er speciale aandacht voor digitale centrale bankmunten (CBDC).

De sprekers werden bijgestaan door diverse artiesten, zoals Ernst Jansz en Desie, die op hun eigen muzikale of artistieke wijze lieten zien hoe ze het thema van de dag kracht bij wilden zetten. Dit bleek met regelmaat een erg aanstekelijk te zijn en zorgde ervoor dat deze manifestatie vaak op een festival leek. Maar wat wil je ook met zo’n prachtige line-up van sprekers en artiesten!

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnlX7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

https://prwebservices.nl/

(Visited 563 times, 1 visits today)