Overige

De machtspiramide – Deel 6: Machtige Olie

In een tijd waarin ik nog niet zoveel wist over hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt en werkt vroeg ik me altijd af waarom zeer rijke mensen het toch nodig vonden om almaar rijker te worden. Toen dacht ik nog dat het gewoon een ego-ding was, een soort van competitie, wie is het rijkst?

Jaren later diende zich echter een meer plausibele reden aan. Deze club ontleent aan het feit dat ze zo rijk zijn het recht om te bepalen welke richting de wereld op moet voor de overige, minder gefortuneerde miljarden mensen. Wat ook geen probleem zou zijn als we hier te maken zouden hebben met personen van wie de menselijke faculteiten, zoals sympathie, mededogen, medemenselijkheid, volledig intact waren,filantropen die het beste voor hebben met de mensheid.

Wie zijn werk heeft gedaan weet wel beter. In veel gevallen is het fortuin dat hen ten deel viel het resultaat van corruptie, omkoping, vriendjespolitiek, handel met voorkennis, spionage, chantage, kortom, vieze spelletjes. En uiteindelijk gaat het helemaal niet om geld, het gaat om de macht die je ermee kunt kopen, want bijna iedereen heeft zijn prijs.

In de VS bezet Nancy Pelosi de positie van voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, zeg maar hun Tweede Kamer. Op zo’n plek heb je natuurlijk toegang tot informatie die niet openbaar is, bijvoorbeeld dat je weet dat er binnenkort ergens over gestemd gaat worden en redelijkerwijze de uitslag kunt voorspellen.

Onlangs ontstond ophef toen bekend werd dat haar manlief Paul voor zo’n $5 miljoen aandelen had gekocht in gigant in computerhardware NVIDIA. Heel toevallig was dat net voor in het Huis, onder leiding van zijn vrouw, werd gestemd voor een grote subsidie voor die industrietak, waardoor de koers aardig steeg. Katsjing! (Da’s het geluid van de kassa van de Pelosietjes thuis.) Oh, en eerder kocht hij aandelen Microsoft, heel toevallig net twee weken voor bekend werd dat het leger een order plaatste bij Microsoft voor hardware ter waarde van $22 miljard. Katsjing! Die Paul heeft echt gevoel voor zaken doen!

In 1908 spande de Amerikaanse overheid een proces aan tegen Stadard Oil Trust, de oliemonopolist die John D Rockefeller maakte tot Amerika’s eerste miljardair. Gezien de waarde van de dollar sinds die tijd is afgenomen met meer dan 95% is dat een hele smak geld. Indien het geld eerlijk zou zijn verdiend dan zou je voor dat feit wellicht enig respect kunnen hebben, hoewel ik persoonlijk vind dat een dergelijke mate van rijkdom in de handen van één persoon compleet pervers vind. De menselijke aard kennende kan het alleen maar tot problemen leiden.

De naam van de familie Rockefeller zijn we op deze ontdekkingsreis al vaker tegengekomen, en dit zal niet de laatste keer zijn. Veel van de ellende waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd, verrot onderwijs, verrotte medische zorg, verrotte media, etc. is terug te voeren naar de macht en invloed die werd die werd gekocht door Rockefeller en consorten uit die tijd. Een deel met een oranje tintje…

Eerdere delen

Deel 1

De machtspiramide – Deel 1: Machtig onderwijs – Nederlands ondertiteld

Deel 2

De machtspiramide – Deel 2: Machtige media – Nederlands ondertiteld

Deel 3

De machtspiramide – Deel 3: Machtige Tech – Nederlands ondertiteld

Deel 4

De machtspiramide – Deel 4: Machtig Hollywood

Deel 5

De machtspiramide – Deel 5: Machtig Draadloos

Deel dit met wereld, opdat we allemaal kunnen en moeten weten wat er echt gaande is!!

Wederom is de vertaling gedaan door Erick van Dijk, waarvoor een diepe buiging!

U kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Meer belangrijke video’s vertaald door Erick:

De voorbereidingen op het Neurenberg tribunaal 2.0, binnen deze link de linken naar de andere 39(!) delen, allen Nederlands ondertiteld.

Reiner Fuellmich: Neurenberg 2.0 Dag 4, Deel 12 – De psychologie, vraag en antwoord – Nederlands ondertiteld

De zesdelige serie over het einde van de bacterie-theorie

Het einde van de bacterie-theorie. Een laatste apenstreek (slot) – Nederlands ondertiteld

Deel de video’s met wereld, opdat we allemaal kunnen en moeten weten wat er echt gaande is!!

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken
hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Op Fb hebben we dat ervaren. De pagina van Het Andere Nieuws is er, na enkele verblijven in de FB jail, inmiddels permanent verwijderd. Belangrijk dus om te weten
hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 641 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *