Overige

De obsessie van de Verenigde Staten met Rusland – Nederlands ondertiteld

“Ik weet het niet, want ik was er niet bij.” Als het gaat om de achtergronden van geopolitiek moet ik dat vaak naar mezelf en anderen toe erkennen. We zijn voor informatie van binnenuit afhankelijk van klokkenluiders en spijtoptanten, mensen die deel uitmaakten van het spel dat wereldwijd met mensenlevens wordt gespeeld tot ze dit niet meer met hun geweten konden verenigen en uit de school klapten.

In een eerdere video op dit kanaal maakten we al kennis met Scott Ritter. Voorafgaand aan de oorlog tegen Irak maakte hij deel uit van het team van wapeninspecteurs, naarstig op zoek naar het biologische, chemische en mogelijk nucleaire arsenaal waarvan de Verenigde Staten ten overstaan van de wereld luidkeels van de daken schreeuwden dat deze bestonden. Het was de basis waarop de oorlog in 2003 begon. Ze werden nooit gevonden. Ritter zei, voor de oorlog begon, dat die wapens niet bestonden. Hij werd genegeerd. Zo zijn er tal van voorbeelden.

Er bestaat een gezegde dat luidt “het eerste slachtoffer in elke oorlog is de waarheid.” Het is de reden dat ik me een tijd verre heb gehouden van berichtgeving hierover, van beide zijden. Het is moeilijk om uit te maken wie waarheden vertelt, halve waarheden, of ronduit leugens verkondigd.

Ik verdiep me al bijna 35 jaar in de achtergronden van de Amerikaanse politiek, hun buitenlandbeleid in het bijzonder. De directe aanleiding was de vermeende rol die de CIA zou hebben gespeeld in de moord op President John F Kennedy. Zeker weten doe ik het niet want… ik was er niet bij…

Maar hierdoor ken ik het klappen van de zweep goed genoeg. Onlangs werd bij Blackbox een opsomming getoond, afkomstig van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken, met een opsomming van alle militaire interventies en staatsgrepen wereldwijd waarbij de Verenigde Staten was betrokken, dit om de hypocrisie van de VS aan te tonen toen dit land China waarschuwde geen wapens naar Rusland te sturen voor de oorlog in Oekraïne. Mij welbekend. Een lijst die je doet afvragen waarom er nog een land op aarde is dat met dergelijke lieden zaken wil doen of vriendjes wil zijn.

Iets dat sterk wijst naar geruchten die al sinds lange tijd de ronde doen, dat nagenoeg elke politicus die op het wereldtoneel iets te vertellen heeft chantabel is gemaakt, vaak hoort men verhalen over beelden van betreffende personen die seks hebben met kinderen als pressiemiddel. Wanneer beslissingen doorgevoerd moeten worden, worden zij, onder deze dreiging, gesommeerd voor of tegen een bepaald voorstel te stemmen, wat een uitkomst garandeert in het voordeel van de duistere agenda op de achtergrond.

We horen vandaag een beschouwing van de huidige situatie in Oekraïne uit monde van mensen die het kunnen weten aan de hand van een geschiedenisles. Voormalig politiek adviseur Jeffrey Sachs, voormalig wapeninspecteur Scott Ritter en voormalig analist bij de CIA Ray McGovern. Is de oorlog Poetins schuld? Of het gevolg van de machinaties vanuit het Westen? Ken de feiten en oordeel zelf…

Erick van Dijk.

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 316 times, 1 visits today)