Ledennieuws VVJ

WantToKnow: Einde Petrodollar ’t einde Amerikaans wereldimperium..?

Het onderstaande artikel is van de hand van oud-presidentskandidaat Ron Paul. Een zeer erudiete vent, die ‘vanzelfsprekend’ geen schijn van kans had om US-president te worden, omdat de ‘krachten achter de schermen’ een andere kandidaat wilden..! Ron Paul is de oprichter van het ‘Ron Paul Institute for Peace and Prosperity’ als een project van ‘Dr. Paul’s Foundation for Rational Economics and Education’ (F.R.E.E.). Dit instituut werd opgericht in de jaren 1970 als een educatieve organisatie.

Ron Paul(1935) is een voormalig Republikeins lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en was in 2008 en 2012 presidentskandidaat voor de Republikeinen. In 1998 was hij daadwerkelijk presidentskandidaat voor de Libertarische Partij (HIER). Zijn instituut zet de inspanningen van Dr. Ron Pauls voor een vreedzaam buitenlands beleid en de bescherming van burgerlijke vrijheden thuis voort en breidt deze uit. Daarbij wil het collega’s en medewerkers van Dr. Paul mobiliseren, om deel te nemen aan een brede coalitie om te onderwijzen en te pleiten voor fundamentele veranderingen in ons buitenlands en binnenlands beleid.

Een typische quote van dr. Ron Paul, die helaas in de Amerikaanse polarisatie van progressief/conservatief en Democraten/Republikeinen, té weinig voet aan wal krijgt in de Amerikaanse samenleving.

Voor hen is een welvarend Amerika nauw verbonden met een buitenlands beleid dat geworteld is in vreedzame betrekkingen en handel met iedereen. Met vrede, komt echte welvaart. Kortom niet bepaald een imperialistische koers varen, maar samenwerken..

Na een decennium van Amerikaanse oorlog tegen Irak en Afghanistan keert de Amerikaanse publieke opinie zich duidelijk tegen de oorlogen. Nauwelijks de helft steunde nog de oorlog in Afghanistan en een duidelijke meerderheid was tegen de oorlog in Irak. Het was zijn Republikeinse collega Donald Trump die de Amerikaanse aftocht uit deze landen vorm gaf.

Ron Paul heeft succes om mensen met zeer verschillende achtergronden en perspectieven samen te brengen onder de gemeenschappelijke zaak van vrede, individuele vrijheden en welvaart. Zijn instituut zet dit soort ‘coalitievorming’ energiek voort in alle aspecten van zijn werk.

Het Ron Paul Instituut is in de eerste plaats een bron van informatie voor supporters en biedt tijdig nieuws en provocerende analyses via zijn aantrekkelijke website, waar hij de laatste bedreigingen voor de Amerikaanse vrijheden in binnen- en buitenland in een beknopte vorm tot leven brengt.

Zoals het onderstaande interessante artikel over de ineenstorting van de dollar, verschijnen er regelmatig langere artikelen en persanalyses, waardoor het Instituut het karakter van een online magazine krijgt. Bijzondere nadruk ligt er op onderwijs en op aandacht voor volgende generaties, met het organiseren van o.a. zomercursussen ‘buitenlands beleid’ voor universiteitsstudenten die internationale zaken en journalistiek studeren.

Lees dit artikel, geschreven door Guido Jonkers verder op de site van WantToKnow:

Einde Petrodollar ’t einde Amerikaans wereldimperium..?

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

 

(Visited 1.489 times, 1 visits today)