Overige

Facebook schendt je privacy, verbaast dat nog iemand?

Facebook heeft de privacy gegevens van honderdduizenden Nederlanders tien jaar lang misbruikt! De gegevens zijn gebruikt voor advertentiedoeleinden terwijl dat niet mocht. Er zijn profielen van gebruikers opgesteld en doorverkocht aan derden zonder dit te melden en tegen de regels in. Tien jaar lang! Dat is nogal niet een periode!

DPS (Data Privacy Stichting) en de Consumentenbond zijn in het gelijk gesteld in hun rechtszaak hierover tegen Facebook. Facebook heeft zich ook nog eens jarenlang met hand en tand verzet tegen dit proces, door te claimen dat de regels niet voor hen golden omdat hun hoofdkantoor in Ierland zit. Bovendien gaan ze in hoger beroep. Facebook geeft dus niets om jouw privacy, om jouw gegevens, om wat jij deelt op je tijdlijn met je vrienden. De datacollectors denken alleen aan hun eigen portemonnee.

Wie verbaast dit eigenlijk nog? Wisten we dit niet allang?

Maar dat kan anders!

Op VriendenPlek gebeurt dit allemaal niet. Vriendenplek is er niet in geïnteresseerd om jouw gegevens te verzamelen en te verkopen. Vriendenplek is er gewoon voor jou en je vrienden, een veilige omgeving om de foto’s van je puppy te delen, of je vakantiefoto’s, of de foto’s van je pasgeboren kind of kleinkind. Vriendenplek zal jouw gegevens niet doorverkopen om er zelf beter van te worden.

Dus, waar wacht je eigenlijk nog op? Waarom blijf je nog op Facebook, waarom help je ze veel geld te verdienen over jouw rug, met jouw privé gegevens? Pak je boeltje in en stap in het warme bad dat VriendenPlek heet! Nooit meer op je hoede zijn om iets wel of niet te delen, op VriendenPlek zijn we als vrienden onder elkaar, zonder spiedend oog dat alleen maar uit is op geld en macht.

Ben je al aan het inpakken? Tot zo!

www.vriendenplek.nl

 

 

(Visited 307 times, 1 visits today)