Overige

FDF: Vuil spel van VVD-burgemeester Van Zanen: Trekkerverbod!

Zes weken geleden meldde FDF haar demonstratie in Den Haag al aan bij de burgemeester. Zes weken! De wettelijke termijn voor het aanmelden van een demonstratie is 24 uur.

Overleg

Door zo vroeg te melden gaven we VVD-burgemeester Van Zanen de kans om in overleg met ons de demonstratie op 11 maart zorgvuldig in te plannen. We dachten vervolgens mee over een alternatieve locatie – toen de burgemeester de Koekamp minder geschikt vond in verband met een renwedstrijd. Planden de demo al op een zaterdag – om woon-werkverkeer en verkeersbewegingen van schoolgaande kinderen te ontlasten. Dachten in álles constructief mee maar de VVD-burgemeester van Den Haag, heeft vandaag besloten – na eerst te hebben gedreigd met inzet van het leger  – ons een trekkerverbod op te leggen.

De trekker – hét symbool om als boer zichtbaar te zijn tijdens demonstraties – is essentieel voor ons. En dat weet VVD-burgemeester Van Zanen.

Onrechtmatig optreden

Dit is de zoveelste keer dat FDF moet constateren dat VVD burgemeesters (Krikke, Remkes, Potters, Bruls, Van Zanen), volstrekt ónrechtmatig optreden als dictatoren/autocraten! Burgemeesters die rechtmatige demonstraties op een vuile manier frustreren of volledig blokkeren, deugen niet in ons rechtsstaat. Die ons, boeren, het recht ontnemen om te demonstreren zoals de wet hen die mogelijkheid geeft, met symbolen die we zelf mogen bepalen, horen niet thuis in een democratie!

Risico

Van Zanen gebruikt voor zijn besluit nare en onware argumenten, zoals onregelmatigheden of schade die eerder zou zijn ontstaan tijdens FDF-demonstraties. Hoezo schade? Juist VVD-burgemeesters hielden zich keer op keer niet aan schriftelijk gemaakte afspraken met FDF! Waardoor wegen die beschikbaar zouden zijn voor het parkeren van trekkers, niet beschikbaar waren op demonstratiedagen. Waardoor locaties die we zouden mogen innemen niet vrijgehouden werden (Nijmegen). Niet FDF maar VVD-burgemeesters zijn een risico!

Kwalijke reputatie

VVD burgemeesters van Den Haag hebben een zeer kwalijke reputatie als het om het respecteren van het demonstratierecht gaat: het leger werd op 16 oktober 2019 al tegen de FDF strijders ingezet om hen te beletten aanwezig te zijn bij een Kamerdebat. Volstrekt onrechtmatig! Je werd geweerd als je er uit zag als een boer. Pure discriminatie! Het besluit van toenmalig burgemeester Remkes om het leger in te zetten, kostte vervolgens een onschuldige passant het leven toen een legertruck achteruit werd gereden tegen een muur, terwijl daar op dat moment iemand passeerde. Mooi stilgehouden door de heersende VVD-macht!

Schending rechten

Ook in Bilthoven was het een VVD burgemeester die ons een trekkerverbod oplegde vlak voor onze demonstratie bij het RIVM. “Geen aandacht voor het instituut dat het rekenmodel overeind houdt waarmee boeren geëlimineerd worden”, was kennelijk de gedachte. Burgemeester Potters probeerde boeren te ontmoedigen door het trekkerverbod. Zijn opzet faalde. De boeren kwamen alsnog! En in Nijmegen was het Bruls die het demonstratierecht én de schikking die we met hem sloten, niet respecteerde!

In wat voor een dictatuur leven wij inmiddels? Waar burgemeesters de wet verkrachten; omdat ze bang zijn dat ze hun gekoesterde pluche kwijt zullen raken door onze FDF #StemZeWeg-campagne. Waar Van Zanen de boeren provoceert met inzet van het leger en nu met het trekkerverbod.

Volgens het boekje

De VVD hoopt dat jullie, strijders, fouten gaan maken. Ook agressief zullen worden, zoals zij. Geweld zullen plegen. Maar daar trappen wij niet in. Wij gaan het doen volgens het boekje en zullen zorgen dat de hele wereld weet tot welk vuil spel deze coalitie in staat is. Alle aandacht zal zijn voor de vuile handen van de heersende macht.

#Stemzeweg – Kom massaal

Wij leren de VVD op 11 maart een lesje door groot en massaal aanwezig te zijn. Kom met auto’s, bussen enz. en breng massa’s omgekeerde vlaggen mee en onze Stem Ze Weg posters. Want mensen: daar krijgen jullie de wereldwijde media aandacht mee die nodig is om onze boodschap dat deze VVD, D66, CDA en CU coalitie (drie partijen met de inmiddels inhoudsloze D van Democratie in de naam!) met z’n knechten GL en PvdA, gestopt moeten worden. Het onmogelijk gemaakt moet worden om nog één slechte regeling of wet door de provinciale staten of de Eerste Kamer te krijgen.

Hoe deze coalitie de wet misbruikt en vervormd om boeren hun land en hun bedrijven af te pakken.

Zodat de stemmers én de niet-stemmers hun Stempas pakken en gaan stemmen op 15 maart en ze weg zullen stemmen! Dan zullen die 4 zetels in de Eerste Kamer, die nodig zijn om het kartel te breken, op 15 maart een feit zijn. Dan zullen al die meerderheden in de Provinciale Staten, verleden tijd zijn.

Laten we onze democratische rechten nog langer met voeten treden door dit Haags gespuis?

We geven nog één keer Gas erbij vlak voor de finish! Laat ze sidderen, dat gespuis. Wees er bij de 11de strijders. We hebben veel te verliezen maar nog veel meer op voor te vechten. ALL4One. Wij rekenen op jullie!

FDF-Bestuur

Bron: https://farmersdefenceforce.nl/vuil-spel-van-vvd-burgemeester-van-zanen-trekkerverbod/

Op de diverse Social Media zijn andere geluiden te horen.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 1.416 times, 1 visits today)