Blckbx

Geestelijke aandoeningen zijn een probleem van de sociale orde – prof. dr. Cees Hamelink

Steeds meer mensen lijden aan mentale problemen. Maar kun je wel gezond zijn in een ongezonde samenleving? En moet de geestelijke gezondheidszorg niet radicaal anders?

Om die vraag te beantwoorden, is het van belang te analyseren hoe basale menselijke behoeften zich verhouden tot de werkelijkheid. “Zo vinden we tegenover de behoefte aan gemeenschap en verbondenheid een groeiend individualisme en maatschappelijke isolering. En tegenover een behoefte aan creativiteit staat een verstikkende conformiteit,” zegt Hamelink.

Een geestelijke aandoening wordt nu gezien als een individuele ziekte die gecorrigeerd moet worden. Maar volgens Hamelink is de aandoening een probleem van de sociale orde zelf. “Als de geestelijke gezondheid in eerste instantie geen individueel probleem is, maar een maatschappelijk probleem, dan is de sleutelvraag: hoe kan de maatschappij zich aanpassen aan onze menselijke behoeften?” In zijn videocolumn doet hij hiervoor een aantal interessante suggesties.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 372 times, 1 visits today)