Overige

Je hebt alleen controle over je eigen visie – Truthstream Media – Nederlands ondertiteld

Een beschouwende video van de helft van mijn favoriete internetkoppel, Melissa Dykes, wederhelft van Aaron Dykes. Samen vormen zij Truthstream Media en maken leven beschouwende, filosofisch getinte video’s over hoe zij het leven in vooral Amerika ervaren.

Op dit kanaal vind je ook hun eerste lange documentaire, “The Minds of Men,” te vinden onder de titel “De geest van de mens,” in vier delen en natuurlijk Nederlands ondertiteld. Het was niet voor niets één van de eerste video’s op dit kanaal. Deze documentaire kijkt naar de geschiedenis van het zoeken naar mogelijkheden om de geest van de mens, op afstand, te controleren en besturen. Zeg maar de aanloop naar transhumanisme. Je zult bij het kijken verbaasd zijn over hoe lang men al bezig is dat doel te bereiken. Absoluut het bekijken waard.

In deze video begint Melissa met zich af te vragen voor wie ze deze video eigenlijk maakt. Het thema is immers een open deur, maar lijkt een vergeten wijsheid: we hebben alleen controle over onze eigen visie, onze eigen perceptie, uniek gevormd uit het totaal aan ervaringen en conditioneringen. En dat je enige controle hebt over de perceptie van jou door een ander door je houding, je gedrag, je woorden en daden, hoe jij je presenteert aan de wereld. Maar hoe dit in de hersenen van een ander wordt geïnterpreteerd, ook weer op basis van het totaal van zijn of haar ervaringen en gedachtewereld, is niet aan ons en zal dat nooit zijn, tenzij, zoals Melissa opmerkt, er de nodige mensenrechten worden geschonden, zoals geïnformeerde instemming en soevereiniteit over het eigen lichaam. Hoewel… “Corona”… Weet je nog?

En hier haakt deze video dan weer mooi in op de twee vorige. Want waar je wel controle over hebt, of kunt verwerven, is wat zich afspeelt in je eigen innerlijke wereld of, zoals Melissa het betiteld, je eigen hersentheater, waar alleen jij toegang toe hebt. Voor een gezonde en zelfverzekerde houding naar buiten toe dien je een relatie met jezelf op te bouwen die is gebaseerd op eerlijkheid, in ieder geval tegenover jezelf. Want als je jezelf voorliegt dan weet je dat zelf doorgaans ook en dat zal, vroeg of laat, leiden tot een innerlijk conflict. Afgezien van dat je wel eens hoort dat mensen in hun eigen leugens gaan geloven.

En die relatie met jezelf kun alleen maar opbouwen als je jezelf vrijmaakt van de gedachte wat anderen van je vinden, zoals we konden zien in de voorlaatste video “Wees geen slaaf van de mening van een ander.”

Zie:

Wees geen slaaf van de mening van een ander – Academy of Ideas – Nederlands ondertiteld

Bron en vertaling: Erick van Dijk

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Tips en video’s kun je sturen naar: hetanderenieuws@vriendenplek.email

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platform:

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

FB: https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

X: https://twitter.com/VriendenPlek

Gettr: https://gettr.com/user/hetanderenieuws

MeWe: https://mewe.com/hetanderenieuws.41/posts

Signal, kanaal 1: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal, kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 199 times, 1 visits today)