Overige

LuMens – De visie van Jan Storms

In deze aflevering gaat Ferdinand van der Neut een diepgaand gesprek aan met schrijver, therapeut en veelgevraagd spreker Jan Storms. Jan is bewustzijnsdeskundige en onder meer bekend door zijn boek ‘Destructieve Relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren’, waarvan er inmiddels meer dan 30.000 exemplaren zijn verkocht. Jan heeft honderden lezingen gegeven over tal van onderwerpen zoals, onderwijs, politiek, de gevaren van genetische manipulatie, de kwetsbaarheden van de moderne wetenschap en technologie, de bescherming van de kinderen, de impact van collectieve trauma’s en essentiële meditatie. Hij geeft cursussen, workshops en trainingen en begeleid individueel mensen die te maken hebben met psychopathie en destructieve relaties. Daarnaast geeft Jan intervisie en advies aan juristen, mediators en mensen werkzaam in de (geestelijke) gezondheidszorg en de jeugdbeschermingsketen. Ook is hij deskundige op het gebied van ouderverstoting en de onderliggende psychopathie die meestal de oorzaak is van dit verschijnsel. Kortom, de gast van deze aflevering is een vraagbaak met ongekende diepgang. En dat komt tot in de essentie tot uiting.

Jan Storms heeft een academische achtergrond en op universitair niveau bestudeerde hij onder meer psychologie, pedagogie, wetenschapsfilosofie, bestuurskunde en logica. Zijn geliefde onderwerp is het bewustzijn, dat ontstond door zijn verlangen de kern van de werkelijkheid te doorgronden. Volgens Jan is de studie van het bewustzijn – de wetenschap van het weten – het fundament voor alle kennis. Zonder bewustzijn verdwijnt de hele wereld en is er sprake van innerlijke armoede. Als bewustzijnsdeskundige helpt hij mensen bij de ontplooiing van het bewustzijn, het verdiepen van het innerlijk comfort en het daarbij ervaren van levensvreugde. Verder heeft Jan een achtergrond in de Vedische wetenschap, de wetenschappelijke en spirituele tradities uit het oude India. De Vedische wetenschap is gebaseerd op de beschaving en wijsheid van de Veda’s. Het omvat diverse takken van wetenschap maar de kern ervan is de wetenschap van het bewustzijn zelf. Deze eeuwenoude kennis heeft mensen over de hele wereld geïnspireerd om zinvol te leven, te groeien en door de jaren heen meer geluk en tevredenheid te ervaren.

In zijn werk liep Jan regelmatig tegen mensen aan, die niet in staat waren om hun bewustzijn te ontwikkelen. Toen hij dit verder ging onderzoeken, kwam hij erachter dat deze mensen te maken hebben met een bewustzijnsgebrek, of anders gezegd een intens gebrek aan empathie en geweten en een onvermogen om contact te maken met zichzelf en met anderen. Deze mensen lijden aan psychopathie, een ernstige stoornis van het geweten. Bij ongeveer één op de twintig mensen is het licht van hun geweten zo zwak dat zij zich innerlijk niet kunnen ontwikkelen. Ze hebben geen contact met hun ziel of innerlijke kern.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnlX7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

https://prwebservices.nl/

(Visited 991 times, 1 visits today)