Overige

Mieke Mosmuller: Leer Denken! en hoe daarmee te beginnen

 

We denken dat we denken omdat we gedachten hebben en omdat we kunnen leren. Je kunt heel veel in je opnemen en dat kun je in je geheugen stoppen en dat kun je misschien ook nog wel reproduceren, dus je denkt: Ja, ik kan heus wel denken! En je hebt je ook in de loop van je leven meningen en oordelen gevormd en daarvan meen je ook dat je die zelf hebt gevormd, dus je hebt een gevoel dat je toch in een rijke hoeveelheid gedachten leeft die echt wel van jou zijn. Wij mensen, en daar reken ik mezelf ook toe, bouwen door milieu, door opvoeding, door aanleg, door alles wat je in je leven meemaakt, inderdaad een heel stelsel van gedachten, van meningen en oordelen op, maar dat die nou echt van jezelf zijn, dat kun je toch eigenlijk echt niet zeggen. Als je begint met een weg naar zelfkennis op dat gebied moet je onderzoeken: hoe zit dat nou eigenlijk met de meningen en de oordelen die ik heb?

Mieke Mosmuller is arts, schrijfster en filosofe. Zij schrijft over actualiteiten die raken aan haar filosofisch-spirituele ontwikkelingsweg die zij startte in 1983.

 

 

==

Volg Het Andere Nieuws nu via Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 923 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Mieke Mosmuller: Leer Denken! en hoe daarmee te beginnen
  1. Angst is de meest slechte raadgever hierin.
    En dat is zo, dat ik dit de overheid zo kwalijk neem.
    De mens lijdt het meest voor de pijn die hij vreest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *