Alternatief tv

NAVO expansie met Finland en Zweden verhoogt nucleaire dreiging. Column Ab Gietelink.

De NAVO expansie lijkt de belangrijkste oorzaak van de Oekraïne oorlog en de nieuwe koude oorlog. Rusland heeft de afgelopen 30 jaar moeten aanzien hoe de afspraken tussen Gorbatsjov en de westerse leiders van 1990 in Berlijn eenzijdig werden opengebroken. In 1999 leidde dat tot de eerste golf van uitbreidingen met Tsjechië, Polen en Hongarije. In 2004 moest Rusland machteloos toezien hoe de Baltische Staten, maar ook Slowakije, Roemenië en Bulgarije de NAVO kwamen versterken. Na opname van een serie Balkanlanden is de NAVO uitbreiding nu gericht op Finland en Zweden.

De leidende NAVO landen hebben aangegeven de beide Noordelijke staten graag te willen opnemen, maar alle 30 NAVO landen hebben vetorecht bij toetreding en Turkije heeft bezwaar aangetekend. De Turkse president Erdogan wil dat Finland en Zweden eerst een einde maken aan de vrijheid die het Koerdische PKK in die landen heeft. Turkije vecht al decennia een afscheidingsoorlog in Koerdisch gebied en kenschetst de militaire PKK als ‘terroristisch’. Toch is er bij politiek en media de algemene verwachting dat Ankara met Stockholm en Helsinki tot overeenstemming zal komen. Overeenstemming kan betekenen dat de Koerdische vrijheidsstrijd het slachtoffer wordt van de Finse en Zweedse ambitie tot NAVO expansie.
Plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad en oud-president van Rusland Dimitri Medvedev verklaarde aan persbureau Tass dat het bij deze NAVO expansie nodig is om de westgrens met ‘substantiële’ zeestrijdkrachten in de Oostzee te versterken. De Russische exclave Kaliningrad zal als thuishaven van de Baltische vloot uitvalsbasis zijn. De daar aanwezige Russische Iskander raketten kunnen worden voorzien van kernkoppen. Het Baltische gebied zal daarmee volgens hem een ‘niet-nucleaire status’ verliezen.
Medvedev stelt het helder: .”Niemand bij zijn volle verstand wil toenemende spanningen, hypersonische wapens en schepen met kernwapens langs haar grenzen, Laten we hopen dat het gezond verstand van onze buren uiteindelijk zegeviert. Maar zo niet, dan hebben Zij deze stap als eerste gezet”.

Er zijn samengevat twee clusters van redenen die Rusland opgeeft voor haar invasie in Oekraïne. Enerzijds de NAVO expansie sinds 1999 Oostwaarts, richting Oekraïne, het installeren van geavanceerde Amerikaanse wapensystemen en biowar labs aan de Russische Zuidgrens. Anderzijds de nu 8 jaar durende Donbas burgeroorlog in Donetsk en Loegansk, waarin 14.000 mensen zijn gedood, grotendeels Russischtalige burgers als gevolg van Oekraïense bombardementen.

Bron: https://www.alternatief.tv/

We hebben een FB ban te pakken!

Vanzelfsprekend kun je ons blijven volgen, natuurlijk via de site hetanderenieuws.nl en via het censuurvrije social media platform; Vriendenplek.nl https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Op Facebook plaatst ook de pagina https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat al onze video’s.
Ook via Signal zijn we te volgen: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 466 times, 1 visits today)
One thought on “NAVO expansie met Finland en Zweden verhoogt nucleaire dreiging. Column Ab Gietelink.
  1. Altijd een scherpe analyse vol waarheid van Ab Gietelink. Sjappoo! Ik wil jullie, misschien ten overvloede, erop wijzen om jullie leden die 2 films van Oliver Stone aan te bieden maar vooral ook de 4 delige The Putin Interview uit 2015 tot en met 2017. Daaruit is op te maken waarom dit conflict er nu is. Dat wist Putin toen al dat het een keer zou komen…..de USA/Nato/Ukraine wilden niet luisteren, ze moeten het nu dus gaan voelen. Rusland is zwaar aan de winnende hand. De NOS, Op1 en WNL, met name, geven al bijna geen aandacht meer en de afgelopen 2 weken heb ik er geen uitgerangeerde generaals meer aan tafel zien zitten. Alleen de schrijvende mainstream media doet af en toe een poging om een leugen te verspreiden en Rusland blijvend te demoniseren met desinformatie, het klopt niet, het is vaak het tegenovergestelde, kortom een hele grote leugen en keiharde directe propaganda van een NAZI regime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *