Overige

NIEMANDSLAND aflevering 11 | Media en Politiek

In aflevering 11 van NIEMANDSLAND gaat Nico Sloot in gesprek met Cees Hamelink en Janneke Monshouwer over media & politiek.

Cees Hamelink, onder anderen em. hoogleraar Internationale Communicatie en Media & Cultuur bespreekt met Janneke Monshouwer, voormalig journalist, documentairemaakster en productiemedewerker bij de publieke omroep en Nederlandse televisiewereld, hoe het functioneren van de media van invloed zijn op de kwaliteit van het politieke debat en de maatschappelijke besluitvorming. Hoe is dat de afgelopen 30 jaar veranderd of juist niet?

Volgens Hamelink dienen de media als filters te fungeren en heerst er een gebrek aan historische kennis dat afbreuk doet aan de kwaliteitsjournalistiek die van belang is voor een democratie. Monshouwer heeft aan de wieg gestaan van het ontstaan van het NOS journaal en ging zich tijdens haar loopbaan in de loop der jaren steeds meer afvragen. Wereldgebeurtenissen die bewust wel óf juist niet via de media bekend werden gemaakt en vooral de redenen daarachter?

Er was toen al sprake van censuur en dat is tot op de dag van vandaag helaas niet veel anders.. Kiezen wij ervoor om wél te leren van de geschiedenis en het anders te doen?

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 320 times, 1 visits today)