University of me

NLP in de persconferentie van 14 12 2021 | Laatste waarschuwing of emotionele chantage? – Deel 1 t/m 4

Deel 1:

Deel 2:

Deel 3:

Deel 4:

Op dinsdag 14 december 2021 was er wederom een persconferentie ter gelegenheid van de verlening van de maatregelen. Voor de meeste kijkers en luisteraars gaan persconferenties erin als zoete koek, maar misschien wel voor heel veel andere luisteraars was het een ontluisterend verhaal vol oproepen tot polarisatie, het stilleggen van ons dagelijkse, sociale, vertrouwde en ‘gewoon’ menselijke leven. En dat alles voor een ziekte die gezonde mensen niet treft. De videoserie bestaat uit vier delen:

1. Deel 1a: Mark Rutte intro

2. Deel 1b: vervolg Mark Rutte intro

3. Deel 2a: Hugo de Jonge intro

4. Deel 2b: vervolg Hugo de Jonge

De NLP Taalpatronen in deze persconferentie zijn onder andere: – De loze stelling (uitspraken zonder ‘bewijs’ of referentie) – Weglatingen (woorden, zinnen of informatie die achterwege wordt gelaten, zodat het onbewuste dit zelf gaat invullen) – Oorzaak-gevolg redeneringen (twee ogenschijnlijk losstaande gebeurtenissen met elkaar in verband brengen zodat het lijkt alsof het één het andere beïnvloedt) – Hypnose (het uitschakelen van het kritisch brein, onder andere door een constante herhaling van woorden, zinnen en begrippen) – Het gebruik van bijwoorden (om een bevestigende lading te geven aan in wezen onzinnige uitspraken) – Het Moetje: zowel in positieve als negatieve zin worden mogelijkheden en onmogelijkheden als dwingend of ‘zonder alternatief’ gebracht, terwijl dat er wel is – Het gebruik van koppelwoorden om twee los van elkaar staande zaken ogenschijnlijk met elkaar in verband te brengen – Gebrek aan referentie: uitspraken die niet te verifiëren zijn door de luisteraar – Omdenken: het framen van iets negatiefs tot iets acceptabels of positiefs – Het leggen van woorden in de mond, door in spreektaal te communiceren – Ingebouwde commando’s en vragen: het uitspreken van stellingen die een opdracht om iets te doen of een verzoek bevatten – Metaforen en schending van de selectiebeperking: in principe dode zaken een echt eigen leven geven – Dingen die geen dingen zijn: Het identificeren van processen als vaststaande zaken, die onveranderbaar zijn – Gedachtenlezen (de spreker benoemt wat de luisteraar denkt, zonder dat hem dat bekend is gemaakt) – Het inbouwen van ‘waarheden’ om de rest van het verhaal meer waar te laten lijken – Het toevoegen van cijfers (in vaak loze stellingen) om zaken in een bepaald perspectief te plaatsen – Woordspelingen, waaronder het gebruik van spreekwoorden – Het gebruik van citaten, om uitspraken te doen of een mening te delen die, voor het gehoor, niet van jou is – Analoge markeringen: het gebruik van bewegingen of verandering van stem om een bepaalde zin uit uitspraak emotioneel te laden. In deze persconferentie is in extreme mate sprake van manipulatie, psychologische oorlogsvoering en emotionele chantage.

Bron: https://www.youtube.com/channel/UC6I2keyoULkXDwDb7vW1J7g

(Visited 1.862 times, 1 visits today)
3 thoughts on “NLP in de persconferentie van 14 12 2021 | Laatste waarschuwing of emotionele chantage? – Deel 1 t/m 4
 1. Waarom de officiële blijven volgen? Mij interesseert hun gehersenspoel niet, voor hen ben ik ook een muur van 1+1=2 & niet 3! Pak dat tuig toch & maak deze planeet weer leefbaar! Stop ook met de zinloze betogingen! Genoeg is echt genoeg! Organiseer echt verzet mensen, zo komt er geen oplossing!

 2. Het probleem ligt niet bij hen, het probleem ligt bij ons…de burger. Het is onze eigen verantwoordelijkheid nu! om wakker te worden… Er zijn mensen die de Holocaust hebben overleefd en ons met klem proberen te vertellen/ aan het verstand te brengen, dat dit een grote waarschuwing is omdat de geschiedenis zich herhaalt. Deze mensen bezitten heel veel waarheid, en heel veel wijsheid.
  We kunnen beter stoppen met naar de dictator te luisteren, en in plaats daarvan naar deze mensen te luisteren. Wat zij te zeggen hebben valt moeilijk te ontkennen

 3. Rutte is niet alleen terroristisch bezig maar ook mensen nog aan meer varianten blootstellen, met kans op mutanten die weer agressiever worden dan de milde variant omicron?
  Hij is bezig met zijn angstzaaierij mensen, die gevoelig hiervoor zijn de dood in te jagen?
  Indirekt mensen die denken ziek, dat is psychisch manipuleren, te zijn te testen, waarvan de werking net zo dubieus zijn als heel het oplichters-scenario, dat zogezegd elke keer weer afgedraaid wordt?
  Bel het busje van de ggz en laat hem afvoeren (met de Jonge erbij) en in een dwangbuis vastzetten?
  Anders komen we nooit van die leugenaars af. Zij zijn nog ziekmakender dan virus zelf! Tot het criminele toe!
  Ophouden hiermee!
  Anders moeten zij voor hun oplichtersgedrag eens strafbaar gesteld worden.
  Laat omicron zijn werk doel, dit nl gratis ?
  Niet meteen bedanken maar de prikmeester wel hoofdverantwoordelijk stellen voor de gevolgen!
  Ivo bedankt maar hiermee heb je de angsthazen, die nu niet redelijk de zaken kunnen overzien, niet aan de kant van de mensen die met deze gijzelneming niet eens zijn.
  Zij voeren hun beleid eenzijdig door en luisteren nog geeneens naar het volk met zogenaamde beschaafde dictatoriale beleid, bewind.
  Fvd moet hem deze onzin ten laste brengen, tenslotte men verwacht dat de 2de (slaapkamer) het voor het volk opneemt!
  De overheid, staat niet in dienste van volk, voert geen oorlog tegen virus maar tegen eigen volk!
  Rondweg misdadig en moet voor onafhankelijk tribunaal berecht worden!
  Conclusie wordt dus een parrallele samenleving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *