Alternatief tv

Rusland Dagboek. 1 Kaliningrad.

Van mijn 18-daagse reis naar Rusland, hield ik een dagboek bij van waaruit ik U de komende weken in 5 delen verslag zal doen. Het is opgebouwd aan de hand van de bezochte steden en hun cultuurhistorische betekenis. 1.Kaliningrad 2.Sankt Petersburg 3.Moskou 4.Vladimir & Suzdal 5.Tallinn in Estland. Ik maakte daarnaast 4 grote interviews, waaronder 1 met de nieuwe Russische ambassadeur in Nederland en een kort essay onder de titel: Wie is Poetin? Tenslotte maakte ik een programma met herinneringen over mijn diverse reizen naar Rusland en Oekraïne.

Voor Ruslandreizigers is niet de Russische overheid het probleem, maar de Westerse sanctiemaatregelen. De sancties maken het onmogelijk direct naar Rusland te vliegen. Men kan via Istanbul vliegen en er zijn een paar landsgrenzen tussen Europa en de Russische federatie open. Mijn vriendin en ik reisden heen met de bus vanuit Gdansk in Polen naar Kaliningrad en terug vanuit Sankt Petersburg naar Tallinn in Estland. Als gevolg van de sancties is Rusland losgekoppeld van het internationaal betaalsysteem Swift, waardoor er geen direct bankverkeer mogelijk is. Gevolg daarvan is dat de reiziger al zijn geld in bankbiljetten moet meenemen om die over de grens in Roebel te wisselen.

Zie ook:

Rusland Dagboek – Herinneringen 1988-2019

Bron: Alternatief TV

Vrijheid, doe mee!

Vriendenplek nu ook internationaal! Maak gratis een account aan!

Friendspace now also international! Create an account for free!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

Vriendenplek

FriendPlace International

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 174 times, 1 visits today)