Overige

Studenten in verzet: De Ontsluiering – Deel 8 – Mattias Desmet

Mattias Desmet is hoogleraar klinische psychologie in Gent. Naast deze rationele ontwikkeling heeft hij zich de afgelopen 3 jaar laten zien als een mens die intuïtief aanvoelt dat er iets groters gaande is dan de krant van alledag zichtbaar maakt.

We hebben bij De Ontsluiering ontdekt dat er onder de huidige tijdsgeest een diepere frictie tussen 2 paradigma’s ligt. Enerzijds het materialistisch en mechanistische wereldbeeld, en anderzijds wat je kunt noemen een heelheidsparadigma. Het eerste wereldbeeld is kunstmatig, gefragmenteerd en in toenemende mate zonder ziel. Het tweede wereldbeeld laat ruimte voor het onbekende, zonder daarbij het drie-dimensionale te verliezen, maar toch in volle erkenning van het intuïtieve en noumenale.

Hoe zijn we hier terecht gekomen, globaal gelovend dat we in een dode machine leven waarin wij slechts een wieltje zijn? Hoe kan het dat het intuïtieve als pseudo-wetenschap wordt gezien, terwijl de grote namen in de wetenschap juist intuïtief hun doorbraak hadden in de vraagstukken die het verstand niet op kon lossen.

Samen met Mattias Desmet ontdekken we dat het materialistische en mechanistische wereldbeeld niet meer het been heeft waar ze nog wel op gelooft te staan, en dat in die wankeling van het oude juist nu het nieuwe opdoemt. Ga je mee richting het nieuwe mens- en wereldbeeld?

De opname van deze aflevering was op vrijdag 4 maart.

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

Wil je ook een social media waar je zonder censuur en advertenties gewoon plezier kunt maken en over alles kunnen spreken? Meld je dan aan bij VriendenPlek, de plek voor iedereen! https://vriendenplek.nl/

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/ 

 

(Visited 818 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *