Blckbx

“We moeten de dood zijn plaats teruggeven”, vindt klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet…

In deel twee van de 6-delige docureeks van Tegenwind, is het de beurt aan klinisch psycholoog Prof. Dr. Mattias Desmet. Hij werd beroemd in Nederland na zijn indrukwekkende interview bij “De Nieuwe Wereld” waar Marlies Dekkers en Ab Verbrugge hem spraken over het thema “Massavorming”. De video ging viraal en scheen een nieuw licht op de corona-crisis en de eenduidige stellingname van burgers, wetenschappers en politici. Desmet ondervond – net als de andere geportretteerden in deze reeks – problemen in de werksfeer vanwege zijn uitlatingen en beleefde een warm bad in Andalusië waar hij zonder blad voor zijn mond kon praten over gevoelige zaken.

Desmet: “Het was heel aangenaam dat we met een groep wetenschappers samen waren die heel menselijk waren. Elkaar een hand even, echt luisteren en elkaar serieus nemen. Ik zou het zo weer doen”.

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen  allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

3) Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

4) Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

5) Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

7) Rondetafelgesprek

(Visited 343 times, 1 visits today)
One thought on ““We moeten de dood zijn plaats teruggeven”, vindt klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet…
  1. Heden het interview met Mattias Desmet via blckbx.tv gezien. Naast uiteraard genieten van de geweldige omgeving, waarin gefilmd werd, heb ik absoluut elke seconde geboeid geluisterd naar al hetgeen de heer Desmet ter berde heeft gebracht. Ik beleefde het als pure logica en simpliciteit, hoewel ik zelf het nimmer zo helder zou kunnen verwoorden. Hij wist mijn gedachtegang ook wel enigszins te beïnvloeden m.b.t. de houding die je het beste kan aannemen tegenover andersdenkenden. Al bij al een zeer geestverruimend interview met een zeer wijze en prettige persoonlijkheid. Ook dient vermeld te worden, dat de interviewer, Alain Grootaers, een geweldige bijdrage heeft geleverd. Hij heeft een serene en aimabele manier van interviewen en eigenlijk interviewt hij niet, maar houdt hij een prettig dynamisch open gesprek. Dat is iets waar gastsprekers louter op kunnen gedijen. Ik zeg ‘chapeau!’ voor deze productie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *