Blckbx

Zelfmoord, doodsoorzaak nr 1 bij jeugd”. Psychiater Bram Bakker in gesprek met de auteur van “Levenslast”…

De ene gast is dubbel gevaccineerd, de andere gast gaat dat niet doen. De ene gast is psychiater, de andere gast studeert toegepaste psychologie. De ene gast maakt zich grote zorgen over de psychische gezondheid van jongeren, de andere gast was ooit zelf suïcidaal. We hebben het over respectivelijk psychiater Bram Bakker en auteur van het boek “levenslast”, comedian en filosoof Tommy Zwartjes. Laatstgenoemde kampte met de donkere kant van het leven en wil daar graag over praten bij programmamaker Flavio Pasquino waarbij hij boek “levenslust”, maar ook zijn persoonlijk verhaal uitvoerig toelicht. Zwartjes maakt zich grote zorgen over de toenemende psychische nood, depressie en zelfdodingen onder jongeren.

Bakker

En die zorg deelt ook psychiater Bram Bakker die in een recente column de noodklok luidde dat suïcide of zelfdoding inmiddels de belangrijkste doodsoorzaak is onder jongeren. Bakker – die vrij recent is gestopt als praktiserend psychiater liet zich begin dit jaar vaccineren. “Ik wilde mijn patiënten niet met de vraag opzadelen of ze zich bij mij veilig konden voelen. Maar als ik had geweten dat ik er 3 weken zo ziek van zou zijn geworden, dan weet ik het nog niet”, vertelde Bakker ons onder andere.

(Visited 696 times, 1 visits today)
One thought on “Zelfmoord, doodsoorzaak nr 1 bij jeugd”. Psychiater Bram Bakker in gesprek met de auteur van “Levenslast”…
 1. Je moet wel een gevoeloze behandelaar zijn als je de problematiek van de indicaties te lijf wil gaan ter zijde legt.
  Echter protocollering van bovenaf opgelegd zijn vaak opstakels voor de behandelaar.
  Dit was voor mij als behandelaar een reden om de instellingen, die protocollering eisten, vaarwel te zeggen!
  Deze belemmering voelde voor mij als een wurgband een obstakel in mijn behandelplan.

  Corona heeft ook heftige impact in het gebeuren, omdat ik als behandelaar ook de roep om vaccin zou accepteren! Gewoonweg sociaal gezien.
  Gelukkig gepensioneerd, helaas, eerder dan ik zou willen, heb ik deze vaccin gelukkig niet hoeven doen. Vertrouwen hierin heb ik nooit gehad daar deze expirimenteel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *