Overige

Het einde van Disney?

Hoe kan het dat het bedrijf dat in het vorige decennium nog de ene na de andere kaskraker uitbracht, nu vooral flops produceert? Journalist Ido Dijkstra schreef een artikel over Walt Disney in De Andere Krant en zat deze week bij mij in de NieuweTijd Podcast. Disney begon in 2019 een eigen streamingsdienst (Disney +), waar Netflix al veel langer bestond met een groot aanbod aan films en series. Zou hevige concurrentiestrijd de aanleiding zijn voor het verval van Disney ?

Schrijver Merlyn van Dobben is momenteel bezig aan zijn tweede boek en deed onderzoek naar symboliek in films. We bespreken een paar voorbeelden die terugkomen in zijn boek, het getal 33 komt ter sprake, maar ook (We konden er niet omheen) de inzending van Ierland tijdens het Eurovisiesongfestival. Kortom, symboliek genoeg in de entertainmentindustrie. Je moet het alleen wel willen zien!

Bron: Studio NieuweTijd

Vrijheid, doe mee!

Vriendenplek nu ook internationaal! Maak gratis een account aan!

Friendspace now also international! Create an account for free!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

Vriendenplek

FriendPlace International

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 665 times, 1 visits today)