Overige

Het Virale Bedrog Deel 4 – Nederlands ondertiteld

Wie denkt dat het verguizen van artsen die er een andere mening op na houden iets is van de laatste paar jaar, het is de moeite waard te kijken naar deze aflevering.

Dit is precies de reden waarom ik zo dol ben op geschiedenis. Boordevol informatie waardoor je huidige zaken in een heel ander licht gaat zien.

Ondanks onze moderne communicatiemiddelen, permanente beschikbaarheid over alle informatie, op elk terrein, zal het gedurende “corona” de meeste mensen zijn ontgaan dat er vele artsen en andere deskundigen waren die een heel ander geluid lieten horen dan zij vernamen via de spreekbuizen van de beleidsmakers, en de diverse agenda’s erachter, de publieke omroepen en gevestigde media.

Dan ligt het in de lijn van de logica aan te nemen dat zij ook niet weten dat van overheidswege, op allerlei geheime en slinkse manieren, deze mensen de gelegenheid om vrij te spreken werd ontnomen.

Waarom? Als je het gelijk aan je kant meent te hebben ga je toch met graagte het debat aan?

En wekt het ontwijken van dit debat, op de meest achterbakse manieren, niet juist de indruk dat je niet in staat bent om je verhaal te verdedigen? Ofwel, dat je het gesprek ontwijkt omdat je weet dat je lulkoek verkoopt en zult worden ontmaskerd als de bedrieger die je bent? Dat het dan afgelopen is met je macht over vele anderen?

Dit soort zaken zijn zodanig groot dat het verre ons geconditioneerde, en daarmee zeer beperkte voorstellingsvermogen ver te boven gaat. De enige remedie is dat we ons informeren. De geschiedenis induiken waar we informatie op kunnen doen uit het verleden, om fouten uit het verleden in de toekomst te voorkomen.

Als je leert van je fouten dan zijn het geen fouten, maar lessen.
In een perfecte wereld…

In de aflevering van vandaag nemen een aantal van die dwarsliggers ons mee, terug in de geschiedenis. Er wordt gekeken naar eerdere incidenten waar “de wetenschap” het collectief bij het verkeerde einde had.

Eerder zagen we dit al bij polio. “Het is een virus!” werd geroepen door alle geleerde vakbroeders. Inenten maar, en de kassa rinkelt vrolijk. Maar het was geen virus. Het bestaan hiervan is nooit wetenschappelijk aangetoond. Mensen werden wel ziek, dus er moest een oorzaak zijn. Die was er ook, het gebruik van loodarsenaat en DDT als pesticiden.

Hetzelfde kunnen we zien bij pokken. Ook hier zou sprake zijn van een besmettelijk virus. Ook hier werd vol overtuiging geënt. Maar het bleek geen virus maar slechte hygiënische omstandigheden en slechte voeding die de veroorzakers van pokken waren. Verbeterden de omstandigheden dan verdween pokken als sneeuw voor de zon. Ook hier richtte “het vaccin” slechts schade aan. Iets goeds deed het niet.

Een vooraanstaand arts werd, einde 19de eeuw, door Encyclopedia Britannica gevraagd een artikel te schrijven over vaccinatie. Hij deed zelf onderzoek, vond geen bewijs dat vaccinatie ondersteunde, berichtte dit en werd gedeplatformed, zoals dat tegenwoordig in goed Nederlands heet. Nix nieuws onder de zon…

Eerdere delen:

Deel 1↓

Nieuwe serie: Het Virale Bedrog Deel 1 – Nederlands ondertiteld

Deel 2 ↓

Nieuwe serie: Het Virale Bedrog Deel 2 ( nu het juiste deel) – Nederlands ondertiteld

Deel 3↓

Nieuwe serie: Het Virale Bedrog Deel 3 – Nederlands ondertiteld

Met diepe dank aan Erick voor de enorme klus van het professioneel vertalen van deze serie!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platform:

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

FB: https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

X: https://twitter.com/VriendenPlek

Gettr: https://gettr.com/user/hetanderenieuws

MeWe: https://mewe.com/hetanderenieuws.41/posts

Signal, kanaal 1: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal, kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 480 times, 1 visits today)