University of me

Het weerbericht. Gewoon nieuws of psycho terreur?

Wat is er toch met het weerbericht gebeurd? Wie zich nog herinnert, het weerbericht was altijd een vrolijke noot aan het einde van een triest journaal over oorlogen en politieke vetes. Tegenwoordig schreeuwt het weerbericht moord en brand over het ene record na het andere. Is het weer nu werkelijk zo veranderd, of willen de media u graag laten geloven dat er iets aan de hand is, dat niet merkbaar is?

In deze analyse ga ik op zoek naar de achtergronden van het Weerbericht Terrorisme, want zo kun je het vanuit een bepaald oogpunt wel beschouwen. Opvallend is een video waar ik naar verwijs van UnHerd; een integer journalistiek platform dat regelmatig desinformatie aan de kaak stelt. Een freelance journaliste van de New Your Times doet namelijk vanaf 2019 op de redactie een aantal opmerkelijke ervaringen op.

Hoe ik tot de conclusie kom, dat weerberichten geschreven worden om de lezers angst aan te jagen, ontdek je in deze video.

Bron: University of Me

Vrijheid, doe mee!

Al een account bij FriendsPlace International onze nieuwe vrije Social Media? Claim je account via Soulflix.nl en krijg GRATIS een Goldmembership t.w.v. €80.-

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

Vriendenplek

FriendPlace International

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 231 times, 1 visits today)