Blckbx

Ieder mens heeft recht op een mening over de griep-19crisis” zegt cartoonist Bob Moran – Nederlands ondertiteld

Bob Moran is een Britse politiek cartoonist en illustrator die recent ontslagen is door zijn werkgever: The Daily Telegraph. In dit interview spreekt Moran over de rol van een politiek cartoonist, en de morele vragen die de wereldwijde reactie op COVID-19 oproept.

Bob Moran is een veelvuldig bekroonde Britse illustrator en cartoonist. Zijn werk gaat over thema’s als politiek, ethiek en familie. Hij gebruikt emotie om belangrijke boodschappen over te brengen, morele principes te verdedigen en mensen uit te nodigen om na te denken over wat echt belangrijk is in het leven. Tussen 2011 en 2021 was Bob politiek cartoonist voor The Daily Telegraph. In deze periode vestigde hij zich als een van de meest gewaardeerde en populaire satirici in het Verenigd Koninkrijk. Zijn prachtige kunstwerken en scherpe commentaar hebben hem internationale faam en talrijke prijzen opgeleverd, van organisaties als The Foreign Press Association en The Cartoon Arts Trust.

In 2020, toen de crisis rond het coronavirus zich ontvouwde, nam Moran een stevig standpunt in tégen alle overheidsmaatregelen en -beperkingen. Hij vond wat er gebeurde immoreel, onwettig en onnodig. Door middel van zijn cartoons vroeg hij mensen na te denken over de onvermijdelijke gevolgen van de manier waarop regeringen over de hele wereld zich gedroegen. In het bijzonder probeerde hij de aandacht te vestigen op de afschuwelijke gevolgen voor kinderen en de toekomstige samenleving die voor hen wordt geschapen.

Moran krijgt vaak te horen van critici dat hij als ‘eenvoudige cartoonist’ géén bijdrage mag leveren aan het coronadebat. Zijn mening is niet relevant vindt men, alleen de meningen van wetenschappers en dokters doen er daadwerkelijk toe. Maar Moran is van mening dat de coronacrisis veel verder gaat dan wetenschap, geneeskunde of statistiek alleen. De coronacrisis is namelijk allesomvattend legt Moran uit. Het gaat om de grote vragen over de mensheid. Wie we zijn, waar we heen gaan en wat het nut is van het leven. “Ieder mens op de planeet heeft recht op een mening hierover…” zegt Moran “…de enige kwalificatie die je nodig hebt is te leven.”

Moran, die op Twitter op het scherpst van de snede deelneemt aan het coronadebat, werd in oktober 2021 door The Daily Telegraph ontslagen vanwege Twitter-posts die hij heeft gemaakt over een arts. Moran moedigde zijn volgers aan om een dokter in de palliatieve zorg verbaal te mishandelen die postte over het dragen van maskers in het openbaar vervoer om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Moran kreeg veel kritiek op zijn uitspraak en tweette vervolgens een lange verklaring waarin hij onder meer het volgende zei:

“I want to make it clear that I did not target Dr Clarke in any capacity as a journalist or as an employee of Telegraph Media Group. I targeted her in my capacity as a desperate and angry father of a disabled child,” zei Moran over de impact die de Covid-19 lockdown had op zijn familie. Hij voegde eraan toe: “I may have gone too far in this instance. I may have violated Twitter’s terms. I may have broken the rules of civilised debate. But I have not broken my promise to my little girl [to stand up for her].”

 

==

Volg Het Andere Nieuws nu via Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

 

(Visited 837 times, 1 visits today)
7 thoughts on “Ieder mens heeft recht op een mening over de griep-19crisis” zegt cartoonist Bob Moran – Nederlands ondertiteld
 1. Het gaat overal over niets anders meer sinds 2020, hoe zou dat nu toch komen hee, jullie zijn allemaal te veel over nessuriv gehersenspoeld, zal ik een deprogrammeur sturen ofzo? In de jaren toen er veel mensen zich tot Hare Krishna bekeerden, stuurden de ouders er deprogrammeurs op af, want een hele dag maar Hare Krishna zitten chanten, dat kan toch niet goed zijn? De Krishna bekeer golven hoor je niets meer over, dus het moet toch geholpen hebben? Hoe deden ze dat? De persoon werd opgesloten & men praat voortdurend op ze in, bijvoorbeeld, ”er is geen killer virus, heb je er al mensen bij bosjes zien door doodvallen overal? Nee toch, kijk eens naar buiten? Liggen daar mensen dood op straat?” Je moet dan dagen aan een stuk erover inpraten tot ze beseffen dat ze het zich maar ingebeeld hadden! Er gaan vanaf 2020 geen besmettelijkere virus golven van Corona meer komen, dat is allemaal verzonnen voor andere agenda’s! Er zijn geen priks nodig om ons tegen virussen te beschermen want het creëren van biowapens is onwettig, hun maken de biowapens maar beschuldigen die ze niet gemaakt hebben van de gevolgen ervan! Dus zet nu eindelijk eens een punt achter al dat anoroC kiezeg!

 2. Je mag waarschijnlijk niet tweeten dat je onder de nieuwe Hitlers
  Stauffenbergs nodig hebt in deze genocide. Dit vond ik op 9forNews
  en heb ik gesaved:

  ======================
  Overtuigen heb ik al volledig opgegeven.

  Je ziet dat de kamer voor 100 leden bestaat
  uit religieusfanatische aanhangers van
  de genocideagenda van het WEF en zelfs hun
  eigen kinderen offeren aan de nieuwe Baal.

  Je ziet dat met gemeenschappelijke haat onmiddelijk
  wordt ingesprongen op een wakkere die met feiten komt.
  Vervolgens worden de wakkeren beschuldigd van het
  verspreiden van feitenvrij fakenews en moeten hun partijen
  verboden worden.

  Een gentherapie wordt verklaard tot vaccin, een experimenteel
  product wordt bewezen en beproefd. Als het middel niet blijkt
  te werken worden nog experimentelere ‘boosters’ opgedrongen
  met evenzovele bijwerkingen. Als de gevaccineerden massaal
  ziek worden door de vaccins wordt dat geweten aan een nieuwe
  Zeta-variant en moeten de nog gezonde ongevoeligen voor de
  Zeta-variant naar een isolatie-concentratiekamp met verbeurdverklaring
  van hun bezittingen.

  Als een niet werkend middel niet blijkt te werken wordt het per WET benoemd
  tot een werkend geneesmiddel dat uit zorg voor de aanbidders van het niet
  werkende middel moet worden ingespoten bij niet zieke gezonde kinderen en gezonden
  van geest.

  Een verzevenvoudiging van sterfte onder gevaccineerde jongeren kan per decreet
  onmiddelijk in het dossier ‘fakenieuws’ gestoken worden en de bijbhorende artsen
  zullen uit hun beroep gestoten worden. De NGH is verworden tot de Nederlandse
  Genocide Hulptroepen.

  Iedere relatie tussen vaccinatiegraad, adviesorganen en vaccinatiedoden kan
  slechts voortkomen uit de ziekelijke fantasie van antivaxxers, nobelprijswinnaaars
  en aandachttrekkende wetenschappers. Didier Raoult, Fourtillan, Luc Montagnier,
  Peter Borger, Theo Scheffers en soortgenoten dienen dan ook vervolgd te worden
  omdat ze een gevaar zijn voor het weer reinigen van gehersenspoelde geesten.

  Een von Stauffenberg die wie dan ook binnen de voortzetting van het derde rijk
  uitschakeld kan op vierendelen rekenen door een team van de nieuwe Roland
  Freislers. Roland Prierik en rechter Hoekstra voorop.

  Aansprakelijkheid in deze film ‘The Third Man’ op wereldschaal mag geen enkele
  medische misdadiger treffen want anders refereren we, met Vera Bergkamp, aan
  de holocaust en dat is een gevaar voor het grote ontwaken van de volksmassa
  voor de poorten van het abattoir van Jacques Attali!

  Ik blijf liever een arme jiddische Mischling dan een ‘intellectuele’ verrader!

  ing. J. Onno Dekker

  december 2021

  Mag verspreid worden.

 3. Mensen met een muilkorf realiseren zich niet:
  Dat ze voor schut lopen en er soms lachwekkend uitzien.
  De GROTE impact die het heeft op kinderen zelfs baby’s.
  Dat ze daarmee te kennen geven dat zij zich niet geïnformeerd hebben.
  Dat het ongezond is.Je ademt je uitgeademde afval opnieuw in en de gevolgen die dat met zich meebrengt zien ze niet.
  Dat ze monddood gemaakt worden en slaaf zijn.
  Dat je geen expressie meer kan zien van het gelaat.
  En..dat ze het normaal vinden!!!????
  Ik kan nog wel even doorgaan maar..of het zin heeft?
  Misschien.
  Ik doe niet mee.

 4. Hi XB, het komt goed nog even geduld het gaat upside down, je hoeft mij niet te geloven maar dit heb ik al weken geleden “zien” aankomen, geef je woede even een uitlaatklep in de stilte van de natuur of aan zee. Sterkte man!

 5. Mo6, ik ben geen mens die gelooft dat de natuur zomaar de natuur is, dat is ook allemaal eens de creativiteit geweest van kosmische imperiums & hun superieure wetenschap! Wat vindt ik in de zogenaamde natuur? Een politieagent misschien? Ik ben liever met mijn internet bezig, zolang het nog kan? Straks ook geen internet meer voor complot wappies!

 6. IederE mens (DE mens nietwaar?) heeft recht op alles dat de ss-laarzen van club rutte alias de I.P.M. proberen te vermorzelen, in strijd met de EU-wetten en internationale verdragen, die voorgaan op het krachteloze ruttegebazel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *