Café Weltschmerz

Leven van Prana! Voeding overbodig? – Kees van Rengs en Amudra Madhura

Een onderwerp waar nog weinig over gesproken wordt: leven van Prana, oftewel levensenergie. Amudra Madura geeft aan dat deze energie overal om ons heen bestaat; in de mensen, planten, bomen en in vaste materie. Deze energie gebruiken mensen die leven van Prana om zichzelf te ‘voeden’.

Amudra weet als ex Miss Fitness deelneemster als geen ander wat het is om elke dag intensief en bewust met voeding bezig te zijn. Haar eerste reactie toen ze hoorde van Prana was dan ook: “Dat kan niet?”

Van alleseter, vegetariër, vegan, fruitarian en liquidarian is ze uiteindelijk in staat gebleken om volledig van Prana te leven. Volgens Amudra betekent dit niet: “Je mag nooit meer eten, of je kan nooit meer eten. Maar het lichaam heeft het niet meer nodig.”

We kunnen zoveel meer dan we denken. Als we kunnen leven van prana, wat is er dan nog meer mogelijk?

Wil jijweten hoe je kan leven van Prana? Check dan deze aflevering van NEXT.

(Visited 1.110 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Leven van Prana! Voeding overbodig? – Kees van Rengs en Amudra Madhura
  1. Fysieke lichamen op Prana, lijkt me Utopia? Westerlingen gaan nooit als een Milarepa monnik in een grot gaan zitten mediteren alle dagen! Die hebben ook weer aanhang nodig om hen dan toch een minimum aan voedsel te voorzien, lijkt mij meer een soort levensbeëindiging door vasten, want een fysiek lichaam heeft vloeistof & voedsel nodig! De spirit kan zonder fysiek lichaam bestaan!

  2. Kundalinie yoga en de meeste andere soorten yoga zijn gevaarlijk. Incluis de bekende yoga oefeningen en adembeheersingen. (wat uiteindelijk ook kundalinie yoga is) Je weet niet wat er gebeurt in je hersenen door die krachten die los komen. Je kunt er zware hersenbeschadiging van oplopen. Niet doen, ik heb er vele ongelukken van gezien. Gewone gymnastiek is ok. Het wordt in de oude Vedas ook niet aangegeven als iets voor je gezondheid. Dat is er later bij gekliederd door wijsneuzen. De Vedas geven aan wat kan, maar het is niet zo dat je dat dan moet doen. Vedas zijn vooral een soort kaleidoskoop, ze ziet. En meer niet.

  3. Ik ben ook geen expert, maar volgens mij staat Advaita Vedanta het dichtste bij de waarheid, niet in alles, want iedere spirit is uniek. Die herleiden alles tot 1 ding ook, dat klopt niet. Alle spirits zijn niet die ene Brahman, maar de methode om het te onderzoeken is wel handig, niet dit, niet dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *