Ledennieuws VVJ

LNN Media: Zo onwetenschappelijk waren WHO/RIVM/OMT al in 2020 bezig

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

Door goed terug te kijken hoe onwetenschappelijk WHO/RIVM/OMT optraden in 2020 als reactie op de bewijzen dat het virus wel door de lucht ging, kunnen we een indruk krijgen hoe erg het is dat er in Nederland geen evaluaties van de maatregelen plaats vindt. Men gaat ervan uit dat alle genomen maatregelen geschikt en effectief zijn gebleken. Met een redenatie, die hetzelfde is als die van Bert en Ernie

Bert en Ernie als voorbeeld

Zowel bij de handreiking van de 14 adviesorganen, die afgelopen maandag is verschenen, als bij de toelichting van de nieuwe Wet Publieke Gezondheid, is het schokkend hoe het onderdeel “evaluatie” van de eerder genomen maatregelen, compleet wordt genegeerd.

De tekst in de toelichting door het ministerie bij het concept van die nieuwe Wet is veelzeggend:

“Ten slotte is reeds gebleken dat de voorgestelde maatregelen geschikt en effectief kunnen zijn, omdat dezelfde maatregelen eerder van kracht zijn geweest om covid-19 te bestrijden. De maatregelen zijn noodzakelijk en effectief gebleken om het beoogde doel – bescherming van de gezondheid en in het bijzonder bestrijding van covid-19 – te bereiken.”

Het verontrustende hieraan is dat hiermee de onwetenschappelijke lijn wordt voortgezet, die men volgde vanaf het begin van de Coronacrisis. Het best is dat te illustreren aan de hand van de onwil om te onderkennen dat het virus zich op een andere wijze verspreidde dan via grote druppels en voorwerpen. Verspreiding via de lucht was fake news, zoals de WHO expliciet eind maart 2020 aangaf.

Lees dit artikel inclusief video’s, geschreven door de redactie verder bij LNN Media:

https://www.lnnmedia.nl/nieuws/zo-onwetenschappelijk-waren-who-rivm-omt-al-in-2020-bezig/

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 376 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *