Ledennieuws VVJ

Ezaz: Russische economie herstelt van averij door sancties

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

Vorige week vond in St. Peterburg de 25e St Petersburg International Economic Forum plaats. Dit forum, dat door westerse leiders wordt geboycot, trekt vooral landen aan die een andere koers varen dan die van de EU en VS. In een bijna uur durende toespraak zette president Poetin zijn visie uiteen op de huidige economische ontwikkelingen in de wereld, in zijn land en de inval (‘militaire operatie’) in de Donbas.Rusland wijst alle pogingen af om pseudo-waarden op te leggen die doordrenkt zijn van ontmenselijking en moreel verval.”

In weerwil van de toon van onoverwinnelijkheid van president Poetin tijdens de 25e St Petersburg International Economic Forum, gaf zijn toespraak ook een inkijkje in de effecten van de westerse sancties op de Russische economie die hard geraakt is door de extreme sancties van de EU en VS.

Poetin sprak over een dalende inflatie naar 16,7%, “slechts drie maanden na het massale sanctiepakket hebben we de inflatiepieken onderdrukt“. Volgens de president lag de piek van de inflatie op 17,8%. De huidige staatsfinanciën zijn weer “houdbaar”, wat erop duidt dat die een periode zorgwekkend waren.
De huidige inflatie van 16,7% is volgens Poetin “te veel voor ons” en “we moeten en zullen hieraan werken en ik ben er zeker van dat we een positief resultaat zullen bereiken“.

Uiteraard spreekt de president het gehoor moed in: “Stap voor stap zullen wij de economische situatie normaliseren. Wij hebben de financiële markten, het banksysteem en het handelsnetwerk gestabiliseerd. Nu zijn wij bezig de economie te verzadigen met liquiditeit en werkkapitaal om de stabiele werking van ondernemingen en bedrijven, werkgelegenheid en banen in stand te houden.”

Lees dit artikel, geschreven door Redactie verder bij EZAZ:

Russische economie herstelt van averij door sancties

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

 

 

 

(Visited 214 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *