Overige

LuMens – Ferdinand van der Neut

We zijn Thuis in verwondering

Voor de laatste LuMens video-podcast van dit jaar, hebben wij Mordechaï Krispijn bereid gevonden om als gastinterviewer in gesprek te gaan met Ferdinand zelf in zijn nieuwe woning op de Veluwe. Ferdinand is een initiatiefnemer met een voorliefde voor innovatie en vernieuwing. Hij is de oprichter van het Tijdboek LuMens en de dit jaar gelanceerde LuMens video-podcast. Zijn fascinatie voor het verleden, zijn visioenen over de toekomst en zijn persoonlijke en professsionele zoektocht waren de voedingsbodum voor het LuMens inititatief. Ferdinand is enthousiast om bij te dragen aan het ontstijgen van de dualiteit in de mens door de huidige realiteit te belichten, mensen te inspireren en door nieuwe richtingen te bekrachtigen en te manifesteren.

Na zijn studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft ging Ferdinand werken bij TNO, om er al snel achter te komen dat het werk daar minder boeiend was dan hij had verwacht. Ook miste hij de actie en dynamiek, en in het bijzonder het contact met de buitenwereld. Binnen een jaar vertrok hij en begon als Application Engineer bij een hightech startup, waar hij zich bezig hield met technologische ontwikkelingen. Om klanten te werven mocht hij de wereld rondvliegen op zoek naar bedrijven die de technologische oplossingen wilde integreren in hun productielijn. Met feedback van de klanten ging hij vervolgens weer het lab in om de technologieën te verbeteren en toegankelijker te maken. Vanuit zijn inzet is zelfs een wereldwijd patent voortgekomen die merken zoals LG Electronics gingen adopteren. Een inspirerende en leerzame periode, maar Ferdinand miste de zelfstandigheid. Dus na drie jaar ging hij verder als zelfstandige nadat hij een fruitvliegvanger had ontwikkeld in een periode van veel vrije tijd als gevolg van een knieblessure. Een ecologisch verantwoord product (zonder gifstoffen) dat beter werkte dan wat er op dat moment op de markt beschikbaar was. Dat mocht van hem de wereld in, en zo begon hij in 2015 zijn bedrijf Super Ninja.

Toen in 2020 wereldwijd een crisis uitbrak en er Corona-maatregelen werden ingevoerd, versprong zijn hart. Het nam hem volledig in de greep en gelukkig kon zijn team hem de ruimte geven om te onderzoeken wat hij wilde betekenen in de aangekondigde Coronacrisis. In eerste instantie meldde hij zich aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis, maar binnen een week begon hij de zaak van een hele andere kant te bekijken. Kort na deze omslag kreeg hij een visioen dat zijn leven en wereldbeeld op zijn kop zette. In zijn visioen zag hij een nieuwe mens verrijzen en een nieuwe wereld ontstaan. Een prachtige toekomst maar met een heftige overgangsfase, omdat de oude wereld eerst zou instorten. Na deze omslag ….

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 707 times, 1 visits today)