Alternatief tv

Nederland stelt sanctieoorlog Rusland boven energiebelang eigen bevolking – Column Ab Gietelink

Het Nederlandse Gasterra weigerde een Roebelrekening te openen bij de Russische Gazprombank en werd daarom op 31 Mei afgesloten. Het bedrijf verwijst naar de Europese sanctieregeling, Ondertussen betalen de grote gasbedrijven uit Duitsland, Frankijk en Italië in Roebels en ontvangen gas.
In reactie op de westerse sanctieoorlog heeft de Russische president Poetin op 31 Maart 2022 per presidentieel decreet bepaald dat gasaankopen van westerse ‘onvriendelijke’ landen voortaan in Roebels moeten plaatsvinden . Het systeem werkt eenvoudig. De gasinkopers uit die landen worden geacht bij de Gazprombank naast hun westerse valutarekening een tweede roebelrekening te openen. De kleinere Europese landen hebben meestal een inkopend gasbedrijf en de grotere landen meerdere De (semioverheids) bedrijven storten hun betaling op de oorspronkelijke Euro (of Dollar)rekening, waarna Gazprombank die valuta omzet in Roebels op de Roebelrekening. Pas dan is de betaling voldaan.

Naast Europa heeft Rusland ruime mogelijkheden om haar gas en olie elders op de wereldmarkt te verkopen. De handelsvolumes van Russisch energie naar China en India vermenigvuldigen snel. Contracten zijn geheim, maar betrokkenen bevestigen dat de beide Aziatische grootmachten forse kortingen krijgen op de fors opgelopen wereldprijs.
Wat zijn de gevolgen van de Nederlandse weigering te voldoen aan de Russische betalingsvoorwaarden? Een woordvoerder van Economische Zaken geeft aan dat de prijs van vloeibaar gas via LNG installaties tot 300% hoger kan liggen. Hoe wordt de uitval van Russisch gas nu gecompenseerd. “De 2 miljard m3 Russisch gas die tot 1 Oktober 2022 uitvalt is reeds elders ingekocht. Ook na 1 Oktober zullen we die op de Europese gasmarkt blijven inkopen”. Maar is dat gas wat we nu elders in Europa kopen niet gewoon hetzelfde Russische gas? Komt het niet via dezelfde buis binnen, maar dan tegen een fors hogere prijs? De woordvoerder van Economische Zaken is daarover eerlijk en transparant: “Dat zou heel goed kunnen’’.

Tenslotte:
Ik wil geen doemdenker zijn en ben geen doemdenker. Ik denk de personen, structuren, landen iedere keer de grote bewegingen in de geschiedenis een andere wending kunnen geven. Maar laten niet blind zijn voor de levensgevaarlijke wending die de Europese geschiedenis nu aanneemt
Realiseert U zich het drama van de Europese geschiedenis de laatste 100 jaar
Het hart van het vernietigingsproces vond steeds plaats in de oorlogen tussen Duitsland en Rusland.
In de 1e Wereldoorlog 1914-1918 sneuvelden miljoenen in de loopgraven aan het Oostfront
In de 2e Wereldoorlog 1941-1945 sneuvelden wederom miljoenen tussen Stalingrad en Berlijn.
In de Koude Oorlog tussen 1945 en 1989 was er aan beide zijden van het ijzeren gordijn een permanente staat van propagandaoorlog .
Pas in 1989 kwam er op initiatief van Gorbatsjov een korte periode van begrip en verzoening.
Maar na 1999 begon de NAVO wederom langzaam Oostwaarts op te rukken
In 2014 hielp het Westen mee om de Maidan Staatsgreep tegen de Russisch president en parlementariërs in Oekraïne te realiseren.
Sinds 2014 zitten we in de nieuwe koude propaganda oorlog tussen het Westen en Rusland met Oekraïne als destructieve centrifuge.
Rusland en Duitsland wilden gezien de verschrikkingen uit het verleden na 1989 samenwerken. Maar Duitsland laat zich meezuigen in de broedertwist tussen Rusland en Oekraïne. De Europese politiek en media geven wederom blijk van blindheid en fatale strategie L’’Histoire se repete? Kiest Europa opnieuw voor de grote vernietigingsoorlogen? De huidige Westerse leiders en media zijn niet in staat over hun eigen schaduw heen te springen. We missen het aanstekelijk optimisme en humanisme van een politiek leider als Gorbatsjov.
Niemand van de Westerse leiders nam de afgelopen 5 maanden een vredesinitiatief. Het Westen neemt geen vredesinitiatieven. De Europese vredesbeweging is afwezig. De Duitse intelligentsia en critici worden steeds meer bedolven door oorlogshitsers en de de roep om oorlogshandelingen. Rusland heeft Duitsland niet aangevallen of bedreigd en toch gaat Duitsland de afgelopen maanden in de oorlogsmodus.
Duitsland verdubbelt haar defensie inspanningen en wordt wederom de grootste militaire macht van Europa. Militair groter dan Rusland.
Duitsland herbewapent Oekraïne met zware wapens tegen Rusland. Lebensraum nach Osten. Wollen wir den Krieg?
Duitsland heeft Rusland de sanctieoorlog verklaard.
Duitsland vreest nu dat Nordstream 1 na onderhoud dicht blijft. Waardoor heel West Europa dit najaar in een economische crisis terecht zal komen. Tja. Wie oorlog kaatst moet de bal verwachten.

Bron: https://www.alternatief.tv/

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

Wil je ook een social media waar je zonder censuur en advertenties gewoon plezier kunt maken en over alles kunnen spreken? Meld je dan aan bij VriendenPlek, de plek voor iedereen! https://vriendenplek.nl/

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/ 

(Visited 713 times, 1 visits today)
One thought on “Nederland stelt sanctieoorlog Rusland boven energiebelang eigen bevolking – Column Ab Gietelink
  1. Nieuwe goksite op het leven van weffers op het darkweb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *