Blue Tiger

Peter Borger minicollege 06: Bijwerkingen

One thought on “Peter Borger minicollege 06: Bijwerkingen
 1. Pijnboomschors (OPC).
  Pijnboomschors werd als effectief geneesmiddel bevonden door de Franse professor Jaques Masqeulier. In de jaren 60 ontdekte hij dat de stoffen uit de schors een grote hoeveelheid aan OPC bevat (Oligomeric proanthocyanidins). Dit zijn antioxidante stoffen die de allerkleinste bloedvaten, de haarvaten, beschermen, repareren en sterker maken. OPC zou 50 keer krachtiger werken dan vitamine E en 20 keer krachtiger dan vitamine C.
  Functies van OPC

  Klachten over vermoeide, branderige, onrustige, opgezette en/of koude benen en voeten zijn het gevolg van verzwakte haarvaten. Dit zijn de allerkleinste bloedvaatjes in het lichaam. Vaak op latere leeftijd, wordt de doorbloeding in het lichaam minder effectief. Het bloed stroomt hierdoor niet goed door tot in de bloedvaatjes waardoor deze klachten ontstaan. OPC heeft een versterkend effect op de haarvaten van de benen. Dit leidt tot een verbeterde doorbloeding waardoor de klachten worden bestreden.

  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/167737-de-helende-werking-van-druivenpitten.html
  Hart-en vaatziekten
  OPC’s hebben een beschermend effect op de bloedvaten en het cardiovasculaire systeem. Ze remmen de afbraak van collageen wat zorgt voor een verminderde kans op een hartaanval of beroerte. Tevens verbeteren ze de bloedcirculatie, houden de bloeddruk in evenwicht en helpen bloedklonters te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *