Overige

Artikel – Marjolein schrijft over: Woke

Woke begon voor mij met de hetze tegen Zwarte Piet die al enige jaren gaande is, al was de term ‘woke’ mij toen nog onbekend. Ieder jaar tegen het einde van de zomer begon de discussie opnieuw: Zwarte Piet, kon dat nog wel? Er kwamen gekleurde pieten, roetveegpieten en blokkeerfriezen. Het resulteerde erin dat tegenwoordig denk ik de roetveegpiet de standaard is, hier en daar gekleurde pieten rondlopen en een enkel dapper bolwerk nog zwarte pieten heeft. 

Inmiddels is woke heel veel meer dan dat. Woke is geëvolueerd tot een beweging die onder het mom van racisme en discriminatie bepaalt wat je mag denken. Tegenwoordig moeten we het normaal vinden dat in de folder van de Hema een jongeman staat afgebeeld in een behatopje en een damesonderbroek. Ernaast staat zijn levensverhaal beschreven. Hij is een drag en groeide op in een homofobe omgeving. Waarom moet ik dat weten? Waarom staat in een Hema folder een verhaal van een jongen die zich verkleedt als vrouw en daar een heel karakter omheen verzint en waarom moet ik hem zien in damesondergoed? Ik vind dat echt stuitend. Wokers zullen je dan meteen uitmaken voor homofoob. Nee, dat ben ik niet. Ik vind homofilie volkomen normaal, heb daar echt nul moeite mee, maar dit gaat me gewoon te ver! In die zin bereiken ze het tegenovergestelde van waar ze voor staan. Als ik voor mezelf spreek, voel ik in ieder geval veel weerstand tegen die hele regenboogletterbak.

Ik heb niets met de hele genderdiscussie. Wat mij betreft is het simpel. Je bent een man of een vrouw. En ja, het komt voor dat mensen in een verkeerd lichaam geboren worden. Dat zijn uitzonderingen, net als dat het een uitzondering is als baby’s met meer dan tien tenen geboren worden, of een kind geboren wordt met een ernstige ziekte. Tegenwoordig wil men je laten geloven dat dat zo simpel niet is en daar beginnen ze vroeg mee. Heel jonge kinderen worden al geïndoctrineerd, met een plaatje erbij van een peperkoekmannetje, de genderkoek. Naast je aangeboren biologische geslacht heb je nog een genderidentiteit, dus hoe je je voelt. Dan de genderexpressie, dus hoe je je laat zien aan de buitenwereld. Daarnaast nog de seksuele aantrekking en de romantische aantrekking. De romantische aantrekking staat getekend in het hart en de seksuele bij de geslachtsorganen. Dus dat kan ook nog verschillend zijn? Dat je je seksueel, lichamelijk denk ik dan, aangetrokken voelt tot bijvoorbeeld mannen en romantisch tot vrouwen? Ik wil een liefdesrelatie met een vrouw, maar in bed liever een man? Zoiets? Geen wonder dat jonge mensen in de war raken over wie of wat ze zijn! Het lijkt wel of het tegenwoordig hip is om een kind te hebben dat van geslacht wil veranderen. Hup aan de puberteitsremmers maar. Ik weet dat het zo simpel niet is en dat er heus meer aan vooraf gaat, maar het gaat allemaal wel wat te makkelijk wat mij betreft. We kweken zo een hele generatie mensen die in de war is over wie ze zijn, alsof de puberteit al niet verwarrend genoeg is! Er zijn straks mensen die, omdat het normaal leek en er enthousiast in hun twijfels werd meegegaan, wellicht het traject in zijn gegaan tot geslachtsverandering en er spijt van krijgen. Omdat het niet ‘woke’ was om kritische vragen te stellen die ze wellicht van dit soort permanente ingrepen af hadden kunnen houden. Zij eindigen wellicht als man noch vrouw, hun vruchtbaarheid verspeeld. Mensen die zichzelf in hun puberteit non-binair verklaren en zo zichzelf een soort stempel ‘ik ben uniek’ geven, om er vijf jaar later achter te komen dat ze eigenlijk toch maar gewoon een man of een vrouw zijn. Dat moet een tegenvaller zijn!

Dit artikel is geschreven door Marjolein en kunt verder lezen op haar site:

Woke

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 508 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Artikel – Marjolein schrijft over: Woke
  1. Mooi geschreven en ik zag laatst een mooie tekst op een T-shirts die hier heel goed past: f.ck woke

  2. ‘wokers’: te missen als kiespijn.

    En dit: al maanden verschijnt met ongepaste regelmaat op de site ninefornews.nl de tronie van
    klaus ss. Zo ook vandaag: blijkbaar is de site-eigenaar verworden tot de boodschappenjongen van
    low life k..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *