Overige

De gewelddadige ziekte die politie heet

Het is alweer een paar decennia geleden dat er een soort van natuurlijk respect was voor toentertijd de “man met de pet”. Bewust tussen haakjes, want we leven in de tijd dat veel zielige mensen vallen over deze zin, want de zin is niet inclusief.  En dat klopt, de ziekte “woke” bestond toen nog niet, je was gewoon wie je was, punt uit! En wat er in je onderbroek zit, was niet belangrijk net als met wie je naar bed ging, allemaal niet belangrijk. Terug naar de ziekte die politie heet. In die dagen had je veel respect voor de politie. Mannen in blauwe pakken, en een pet, meestal wat lager op het voorhoofd zodat er indruk gemaakt kon worden. Ze reden wat in de rondte met hun kevertjes, en als je je hand niet uitstak bij het fietsen, was je de klos. Nee, geweld stond niet in het boekje, zeker niet naar de burger! In die tijd kreeg je een standaard ingestudeerde preek te horen en mocht je door fietsen als de preek klaar was. Je kreeg een “ernstige” waarschuwing. Dat was alles, van fysiek geweld is nooit sprake geweest, iets met goed fatsoen!

Nu, dat laatste is bij de politie volledig vertrokken. Inmiddels zijn het extreem onfatsoenlijke lui geworden die hun hand niet omdraaien om wat geweld uit te lokken, zo ook vandaag tijdens een bordenactie in de Noord-Hollandse plaats Huizen.

Vorige week stonden deze, hoofdzakelijk, gepensioneerde mensen met wat borden op de markt aldaar. Gewoon een  groepje van 6 à 8 mensen, vrouwen en mannen die al een tijdje van hun welverdiende pensioen genieten. Niet echt het prototype van gewelddadig mensen. Graag wilde ik deze mensen spreken over de heldendaad die zij verrichten. Want dat is het natuurlijk wel, daar gaan staan op deze leeftijd, met een bord, in de regen, niemand aanspreken, gewoon in alle rust en stilte en ondertussen wel de negatieve woorden opvangen die sommige voorbijgangers uiten.

Vandaag waren we weer op markt, en omdat ik slecht ter been ben, hadden we afgesproken na hun marktactie. Hoe anders kan het lopen? We hebben elkaar slechts vluchtig even kunnen spreken, want de gewelddadige politie was gebeld over deze “demonstratie”. Hoe je alleen al  kunt spreken over een demonstratie, als er 7 gepensioneerdn mensen met een bord gewoon staan, is elk weldenkend mens een totaal raadsel.

Met toeters en bellen kwamen de ordervolgers aanrijden nadat eerst een motoragent over de markt was gereden om de boel te verkennen. Met motor en al reed hij over de markt, van zijn gezicht waren alleen zijn ogen zichtbaar. Ikzelf dacht in eerste instantie dat er ergens een ongeluk was gebeurd of dat er iemand onwel was geworden. Maar nee, ze gingen achter de gepensioneerde bordenlopers aan! Ik wist niet wat ik zag, en dacht: echt? Zijn we zo vreselijk diep gezakt dat we dit normaal gaan vinden? De politie eenheid was er maar liefst met vijf personen. Deze mensen, de gepensioneerden, hebben helemaal niets fout gedaan. Slechts met een klein groepje vrienden een bord dragen met je mening is voor de politie genoeg om uit te rukken met vijf man sterk. Met enig fysiek geweld, namelijk stevig bij de armen grijpen, (let wel, bij gepensioneerden!) werden er twee van de groep in een politiebusje afgevoerd.

Als je fiets is gestolen of je wil een inbraak melden, is er geen tijd en personeelsgebrek! Vreedzaam je mening uiten in dit land wordt niet toegestaan. De vrijheid van meningsuiting is dood gemaakt, volledig, en de politie werkt daar hard aan mee! En dat is precies wat deze  “demonstranten” tot geweldloze helden maakt. En de politie? Ach, niet meer dan wat doorgesnoven lui  die elke vorm van respect hebben verloren!  Zo’n beetje de laagste vorm binnen de mensheid! Wat betreft de politie, niets anders dan diepe schaamte! Erger nog is de persoon die gebeld heeft! God, mensen, waar gaan we naar toe in deze fascistische dictatuur?

(Visited 3.320 times, 1 visits today)