Ledennieuws VVJ

Ezaz: Na ARD ook bij NDR onvrede over journalistieke onvrijheid

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

Na ontslag van een journalist bij de Duitse nationale omroep ARD die zich beklaagde over de gebrekkige journalistieke vrijheid bij zijn omroep, melden zich nu een enkele redacteuren van de Noord-Duitse omroep NDR met dezelfde klacht.

Volgens een bericht van de Berliner Zeitung zou er (ook) bij de NDR sprake zijn van “het verhinderen van verslaglegging” en dat “kritische informatie wordt gerelativeerd“, dit volgens een vertrouwelijke rapport uit september 2021. Volgens dit rapport worden “auteurs teruggetrokken en hun bijdragen massaal veranderd.” Volgens sommige journalisten is er bij de NDR in Kiel sprake van een “politiek filter“. Managers treden volgens hen op als “perswoordvoerders van de ministeries” en de relevantie van kritische onderwerpen wordt in een vroeg stadium gebagatelliseerd.

Auteur: Paul de Bruijn

Origineel artikel: https://ezaz.nl/na-ard-ook-bij-ndr-onvrede-over-journalistieke-onvrijheid/

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 469 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *