Ledennieuws VVJ

Ezaz: Polen en Denemarken: VS mogelijk achter explosies Nord Stream I en II

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

Volgens de voormalige Poolse minister van defensie Radek Sikorski heeft de VS de gaspijpleidingen van Rusland naar Duitsland Nord Stream I en II opgeblazen. Sikorski momenteel lid van het Europees Parlement twitterde: “Thank you USA“. Dat meldt het Amerikaanse blad FORBES.

Inmiddels heeft ook de Deense premier gezegd dat het opblazen van de leidingen “geen toeval kan zijn“.

Het ‘Dank je VS” van de Poolse Sikorski is niet ironisch bedoeld, maar oprecht. Hij schrijft namelijk verder op zijn Twitteraccount: “Overigens, er is geen tekort aan pijpleidingcapaciteit om gas van Rusland naar West-Europa te brengen, inclusief Duitsland. De enige logica van Nordstream was dat Poetin ongestraft Oost-Europa zou kunnen chanteren of oorlog voeren. Alle Oekraïense en Baltische zeestaten hebben zich 20 jaar lang verzet tegen de aanleg van Nordstream.
Nu ligt er 20 miljard dollar aan schroot op de bodem van de zee, de zoveelste kostenpost voor Rusland van zijn criminele beslissing om Oekraïne binnen te vallen. Iemand, @MFA_Rusland heeft een speciale onderhoudsoperatie uitgevoerd.

Polen’s minister van Buitenlandse Zaken, Stanisław Żaryn, ziet Sikorki’s bewering op Twitter als “Russische propaganda,” en noemde het “een lastercampagne tegen Polen, de VS en Oekraïne, waarbij het Westen wordt beschuldigd van agressie tegen #NS1 en #NS2. Het bevestigen van de Russische leugens op dit moment brengt de veiligheid van Polen in gevaar. Wat een daad van grove onverantwoordelijkheid!

Wetenschappers in Denemarken en Zweden bevestigen dat er maandag onderwaterexplosies bij de Nord Stream-pijpleidingen plaatsvonden. Sabotage wordt nu verondersteld. “Er bestaat geen twijfel over dat dit explosies waren,” vertelde seismoloog Bjorn Lund van het Zweedse Nationaal Seismologisch Centrum (SNSN) dinsdag aan de publieke omroep SVT.
Het Deense leger gaf luchtbeelden vrij van de lekken, waarop grote vlekken en zichtbare borrelingen in het water te zien zijn. Nord Stream 1 lekte twee keer ten noordoosten van het Deense eiland Bornholm, terwijl Nord Stream 2 beschadigd raakte ten zuiden van Dueodde, een strand op het zuidelijkste puntje van het eiland, aldus het Deense leger.

Dit artikel, geschreven door de redactie van EZAZ kunt verder lezen op de website:

Polen en Denemarken: VS mogelijk achter explosies Nord Stream I en II.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 952 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Ezaz: Polen en Denemarken: VS mogelijk achter explosies Nord Stream I en II
  1. Alle banden met de VS verbreken. De EU als collaborateur ontbinden en terug naar de natie staat. De contacten met Rusland normaliseren. Het marionetten regime in Oekraïne in zijn sop laten gaar koken. Zoniet dan wacht Europa en de Europese volkeren de hel op aarde door energie nood, hongersnood, in stortende gezondheidszorg en werkeloosheid zoals nog nooit gezien en als het helemaal fout loopt oorlog op Europese bodem. Gaat minstens 3 generaties duren voordat weer van enige welvaart gesproken kan worden.

  2. Haal de focus weg bij groningen. “We”(?) hebben toch(?) ook uitgebreide gasvoorraden onder de noordzee?

  3. Als je nadenkt wie belang heeft bij deze misdaad kom je altijd uit bij USA. De as van het kwaad is USA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *