Ledennieuws VVJ

Ezaz: De ‘New World Order’ komt er, maar niet zoals bedoeld

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

Het consolideren en liefst verder uitbreiden van de macht van ‘het westen’ onder leiding van de Verenigde Staten is het doel van de huidige met opzet gecreëerde chaos. De chaos is er, alsook de verwarring en verstoring van de distributie van voedsel en energie. De machtsgreep van mondiale ondemocratische instituties lijkt echter te stokken. Wie chaos veroorzaakt moet rekening houden met onverwachte effecten. Het einde van een door het westen geleide wereld nadert haar einde, en niet in de laatste plaats door eigen toedoen.

Via wanorde naar een Nieuwe Wereld Orde

Meestal komt een nieuwe wereldorde via oorlog tot stand. Zo markeerde de Tweede Wereldoorlog de overgang naar een verdeeld Europa waarin het continent door een 1.700 kilometer lang ‘IJzeren Gordijn‘ van de Oostzee tot de Zwarte Zee in een ‘oost en west’ werd gescheiden. Het zou Europese volken tot 1989 van elkaar scheiden. De val van de Berlijnse Muur en daarmee het hele IJzeren Gordijn markeerde de overgang naar weer een nieuwe ordening van macht en geo-politieke invloed. Duitsland werd herenigd, de NAVO zocht een nieuwe toekomst en vond die als offensieve ‘vredesstichter’ onder aanvoering van de VS.

Er braken in Europa 30 jaar van relatieve welvaart aan. Zonder oorlog bleef het continent echter niet. Niet lang na de val van de Muur braken spanningen in het voormalige Joegoslavië uit die uiteindelijk in 1991 tot een bloedige oorlog en gedwongen volksverhuizingen leidde. De oorlog zou 10 jaar duren.

Dit keer wordt weer gesproken van een Nieuwe Wereldorde. Nu niet met inzet van oorlog tussen landen, maar een ‘oorlog’ van overheden, corporates en media tegen de eigen bevolking. Niet met bommen, maar met een combinatie van repressieve en censurerende overheden en een ongekende mondiale mediacampagne, worden de geesten rijp gemaakt voor een nieuwe wijze mondiale verdeling van de macht. Daarbij worden de nationale staten verder ontmanteld en de macht van parlementen naar door het bedrijfsleven en schatrijke kapitaalbeheerders gekochte mondiaal opererende NGO’s, (non-gouvernmental organisations) overgeheveld.

Aanleiding is het vastlopen van het op onbeperkte scheldschepping gebaseerde mondiale geldstelsel dan in 2009 in elkaar klapte. Ook de bedreigde positie van de VS als ‘leider van de vrije wereld’ stond door de opkomst van China onder druk.

Het artikel is geschreven door Paul de Bruin, u het hele artikel vind u hier:

 

De ‘New World Order’ komt er, maar niet zoals bedoeld

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

 

(Visited 1.925 times, 1 visits today)
One thought on “Ezaz: De ‘New World Order’ komt er, maar niet zoals bedoeld
 1. Het bestrijden van de nieuwe nazi’s wordt ernstig bemoeilijkt door het ontbreken van
  een moreel compas bij brede lagen van de bevolking.
  Geen enkel verschil met 1932 toen massaal het tuig applaudiseerde voor de nazi’s.
  Nu voor Zelensky en zijn master Klaus Martin Schwab, ik typte bijna Martin Bormann,
  heel begrijpelijk bij deze maximale mondiale genocide.

  Dat het in de leerboekjes anders staat doet daar niets aan af!
  Opvallend dat de huidige nazi’s en landverraders vaak grootouders hebben die collaboreerden
  met de fascisten, van joodse raad tot rutlers. Dat de joodse raad toen handelde uit egoistisch
  lijfsbehoud is nog enigszins te begrijpen, maar de spontane collaboratie met de vaccinmoordenaars niet!

  Van Lodewijk Ernst Visser heeft Ernst Numann totaal NIETS geleerd en het CIDI evenmin!
  Opheffen die laatste club!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *