Blckbx

Kijk: Elon Musk betrapt BBC-journalist op leugen en zet hem voor joker

In een opmerkelijk interview laat Elon Musk geen spaan heel van een BBC-journalist, die kritiek heeft op Twitters censuurbeleid. ‘Je liegt!’ blaft de CEO, die vervolgens de BBC fileert voor het verspreiden van misinformatie over corona.

Minder dan een week nadat Musk de BBC bestempelde als ‘door de overheid gefinancierde media’, gaf de miljardair dinsdagavond een geïmproviseerd interview aan de omroep op het hoofdkwartier van Twitter. Het gesprek werd live uitgezonden op Twitter Spaces, waardoor iedereen de niet-geknipte versie kan beluisteren.

Met journalist James Clayton besprak hij onder andere de vele ontslagen bij Twitter, mis- en desinformatie, zijn werkgewoonten en het feit dat de meeste adverteerders, die in een woedeaanval waren vertrokken, nu zijn teruggekeerd of hebben gezegd dat ze dat zullen doen.

‘Je liegt!’

Het meest opmerkelijke segment van het gesprek betrof het moderatiebeleid van Twitter. Op de vraag waarom er ‘zoveel meer hate speech op Twitter’ is sinds hij het roer heeft overgenomen, reageert Musk door Clayton uit te dagen één enkel voorbeeld te geven. Clayton kan dat niet, waarop Musk antwoordt: “Je zei dat je meer haatdragende inhoud hebt gezien, maar je kunt geen enkel voorbeeld noemen. Zelfs niet één.”

De journalist stamelt vervolgens: “Ik weet niet zeker of ik die feed de afgelopen drie of vier weken heb gebruikt en ik …”

“Hoe kon je dan de hatelijke inhoud zien?” vraagt Musk hem. “Ik vraag om één voorbeeld. Je kunt geen enkel voorbeeld geven. Dan zeg ik, meneer, dat u niet weet waar u het over heeft, want u kunt geen enkel voorbeeld geven van hatelijke inhoud, zelfs niet één tweet. En toch beweerde u dat er veel haatdragende inhoud is. Dat is niet waar. Je hebt gewoon gelogen!”

Clayton wijst vervolgens op ‘veel organisaties die zeggen dat dit soort informatie toeneemt’.

Maar Musk houdt aan: “Geef me één voorbeeld!”

“Laten we verdergaan, we hebben niet veel tijd,” zegt de journalist, die wanhopig probeert zijn hachje te redden.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnlX7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

https://prwebservices.nl/

(Visited 1.390 times, 1 visits today)