Blckbx

‘CBS-onderzoek oversterfte rammelt en de media misleiden’ – In gesprek met twee hoogleraren

Vorige week publiceerde het CBS het langverwachte onderzoek naar de opvallende oversterfte. De coronavaccins zouden geen rol hebben gespeeld. Maar immunoloog prof. dr. Theo Schetters en wiskundige prof. dr. Ronald Meester zijn daar zeer kritisch op.

Op 23 juni publiceerde het statistiekbureau CBS het onderzoek Sterfte en oversterfte in 2020 en 2021, naar aanleiding van een motie van Pieter Omtzigt. Het CBS claimt dat in het onderzoek geen aanwijzingen zijn gevonden dat ‘op populatieniveau het risico op overlijden hoger werd na een eerste, tweede of boosterdosis COVID-19-vaccin’. In de reguliere media ontstond vervolgens het beeld dat de vaccins absoluut geen rol speelden in de opvallende oversterfte.
Onderzoek rammelt

In het onderzoek is echter duidelijk te lezen dat met de beschikbare data geen harde claims zijn te maken. Meester was lid van de klankbordgroep van het onderzoek en is zeer kritisch. “Er is nogal wat aan de hand met de manier waarop dit onderzoek is opgezet,” zegt hij. “Er is gevraagd om een academisch onderzoek, maar dat is er niet gekomen.”

Meester is niet te spreken over de methodologie, omdat het CBS rekent met het oversterftemodel. Op die manier worden de coronadoden niet meegerekend met de oversterfte, omdat deze overlijdens verwacht waren. Maar volgens Meester kun je er niet zomaar vanuit gaan dat de vaccins daarin geen rol speelden. Daarom zou het volgens hem betrouwbaarder zijn om te rekenen met de zogenaamde all cause mortality.
Media misleiden

Volgens Schetters is de manier waarop de reguliere media over het onderzoek berichten ronduit misleidend. “Als ergens desinformatie wordt verspreid, dan gebeurt dat nu door de reguliere media in relatie tot dit onderzoek.” En Meester vult aan: “Waarom zou je in een kop stellen dat vaccinatie geen rol speelt in de oversterfte, terwijl het onderzoek zelf dat helemaal niet claimt?”

Hoe zit het nu werkelijk? In een meeslepend gesprek met programmamaker Flavio Pasquino leggen Schetters en Meester uit wat er scheelt aan het oversterfte-onderzoek en in hoeverre de rol van de vaccins wordt verbloemd.
De gasten

Prof. dr. Theo Schetters is immunoloog en als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika en is directeur bij het bedrijf ProtActivity dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vaccintechnologie ter bestrijding van protozoaire ziekten. Schetters was al vaker te gast bij blckbx om zijn kritische licht te laten schijnen over het coronabeleid en de vaccins.

Prof. dr. Ronald Meester is als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als wiskundige liet hij zich al eerder kritisch uit over de modellen waarmee het RIVM werkt. Meester maakte deel uit van de door het CBS opgezette klankbordgroep van het oversterfte-onderzoek.

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

Wil je ook een social media waar je zonder censuur en advertenties gewoon plezier kunt maken en over alles kunnen spreken? Meld je dan aan bij VriendenPlek, de plek voor iedereen! https://vriendenplek.nl/

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/ 

(Visited 895 times, 1 visits today)
2 thoughts on “‘CBS-onderzoek oversterfte rammelt en de media misleiden’ – In gesprek met twee hoogleraren
  1. Het is onwaarachtig, zoals zelfs Theo Schetters en Ronald Meesters weigeren om ‘de overheid’ als kwaad genius te kwalificerern. DE NL’se OVERHEID IS CRIMINEEL. GEDRAAGT ZICH ALS GEORGANISEERDE MISDAAD. WIJ MOETEN DAAR KORTE METTEN MEE MAKEN. Tenzij we het best vinden om onszelf te laten slachten.

  2. Vaststellen doodsoorzaak in nederland problematisch zie artikel in medisch contact 1 oktober 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *