Blckbx

“We moeten ermee stoppen” zegt vaccinoloog Prof. Dr. Theo Schetters over de massavaccinatie…

De derde aflevering van de spraakmakende documentaireserie Tegenwind waarin zes gerenommeerde en gerespecteerde wetenschappers zich ongecensureerd uitspreken over het coronabeleid, leest als één grote waarschuwing. Aan het woord is Prof. Dr. Theo Schetters, immunoloog en vaccinoloog. Schetters is verbonden aan de universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika) en ontwikkelt vaccins voor privébedrijven. Het is dus erg moeilijk om hem in het ‘antivax’ hoekje te duwen, reden waarom de professor een doorn in het oog is van het triumviraat van staatsvirologen die het covidvaccins koste wat het kost proberen te slijten aan heel de bevolking. Theo Schetters was al een keer te gast in de Blckbx-studio en uitte toen al zijn ongerustheid over een massaal vaccinatieprogramma. De video die bijna 1.2 miljoen keer is bekeken en een kritische kanttekening zet bij massavaccinatie staat merkwaardig genoeg nog steeds op YouTube maar voor de zekerheid ook bij een andere host op onze website. Inmiddels is deze roll-out al in vergevorderd stadium en worden ook kinderen meegenomen in het programma van experimentele mRNA-vaccins waarvan ze allemaal nog altijd in testfase-3 zitten.

Vaccinatiegraad

Schetters: “De meeste mensen van boven de zestig zijn nu min of meer gevaccineerd. Er is een dekkingsgraad van meer dan 80%. Dus het probleem dat we gedefinieerd hadden is eigenlijk weg. Ik denk: laat ons rustig afwachten wat er dit najaar gebeurt. Voor de jongeren is er geen enkel probleem.  Als er zich een probleem voordoet dan kun je net zoals bij het griepvaccin een traditionele vaccinatie aanbieden”.

Grotten

In het prachtige Andalusische landschap – cinematografisch beeldschoon en spectaculair in beeld wordt gebracht door regisseur/cameraman Mark Sanders – wordt wordt Schetters door journalist Alain Grootaers geïnterviewd. Voor deze gesprekken trok het Tegenwind-team onder andere naar de grotten van Nerja. Grootaers was onder de indruk van de vaccinoloog: “Wat mij opviel was dat professor Schetters een heel goed overzicht heeft over de problematiek, een duidelijke analyse maakt zonder in polemische retoriek te vervallen. Tussen de regels door bespeurde ik oprechte bezorgdheid over het gevoerde coronabeleid. Hij probeert verbinding te zoeken en vraagt om een eerlijk en open debat.”

Repercussies

Schetters ondervond – net als de andere geportretteerden in deze reeks – niet alleen veel tegenwind omwille van zijn uitspraken, maar kreeg ook te maken met economische repercussies van zijn uitspraken. Een aantal van de bedrijven waarvoor hij vaccins ontwikkelde beslisten om het contract met Schetters te breken. Desondanks hield hij de rug recht in het besef dat de bijwerkingen van de coronavaccins bespreekbaar moeten zijn. Hij is van mening dat het van belang is om een blijvende kostenbatenanalyse te maken voor de beschikbare coronavaccins en niet voor een ‘one cure fits all’ te gaan, die op termijn wel eens nare consequenties kan hebben. Een zeer prominente plaats dus, voor deze integere wetenschapper in de nu al opzienbarende reeks Tegenwind die lovende recensies krijgt. Schetters zegt zelf over zijn verblijf in het zuiden van Spanje: “Het was een verademing om samen te kunnen zijn met de anderen in een ontspannen sfeer. Mensen die ook de innerlijke worsteling en soms vertwijfeling ervaren hebben. Dat kunnen delen heeft mij heel veel goed gedaan, en nog.”

(Visited 1.895 times, 1 visits today)
One thought on ““We moeten ermee stoppen” zegt vaccinoloog Prof. Dr. Theo Schetters over de massavaccinatie…
  1. Professor Schetters is een held die de vloer aanveegt met corrupte veterinaire artsen die ons een virale pandemie verkopen die blijkt een angstepidemie te zijn.
    Zwakke politici die van Ranst en Osterhaus laten beslissen over het lot van onze kinderen. Dankjewel Theo Schetters je bent mijn reddende (Willem) Engel.

    Machteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *